Date companie
 
 
 
 

Sud-estul țării, sub avertizări ANM de ploi torențiale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, galati
 

Coșmarul inundațiilor continuă! După ce, joi noapte, nouă oameni și-au pierdut viața, iar sute de case și gospodării au fost măture de ape, veștile meteorologilor rămân sumbre. În noaptea de vineri spre sâmbătă, județele Brăila și Tulcea se vor afla sub avertizare de cod portocaliu de ploi, iar județele Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași și Constanța, intră sub avertizare de cod galben.

NICOLAE BACALBAȘA, președinte, C.J. Galați: "După părerea mea, a fost cod roșu. Codul portocaliu, care s-a dat, s-a dat după ce fenomenele au început. Deci nu a fost o avertizare, a fost o constatare."

ȘTEFAN DRUGAN, primarul comunei Cudalbi, Galați: "Deja eram sub apă atunci. Nu mă mai influența nicicum acel mesaj. Și dacă venea mai devreme, doar dacă evacuam forțat câțiva oameni, în rest nu știu ce puteam să facem vizavi de amploarea care a fost."

Meteorologii susțin însă că și-au făcut datoria, iar autoritățile au reacționat imediat.

prin telefon: TEODORA CUMPĂNAȘU, meteorolog: "Din punctul nostru de vedere, totul a fost absolut corect. Estimările au fost corecte, cum s-au precizat, s-au înregistrat. Ghinionul a fost că sistemul a fost staționar, pe acest interval de șapte ore și mai bine. Toate sunt trecute în avertizare, deci, cu siguranță, la primăriile comunelor respective, mesajele au ajuns."

După ce viitura a lovit județul Galați, pentru a doua noapte consecutiv, autoritățile au început evacuarea oamenilor.

prin telefon: VASILE PRODAN, primar, comuna Corni-Galați: "Ieri, am evaluat tot. Aveam 94 de case inundate, 3000 de păsări, (...) o parte din oameni, aproximativ 60 de sinistrați, la rude, o parte au plecat la copii la Galați, părăsind chiar casele."

prin telefon: VIRGIL DOCA, primar, comuna Valea Mărului-Galați: "Oamenii s-au comportat cu demnitate. Au înțeles că mult mai de preț este viața lor și să-și părăsească casele în liniște."

Viitura a ajuns și în județul Vaslui, acolo unde 15 case și aproximativ 50 de gospodării au fost inundate. Pompierii au intervenit toată noaptea, pentru a scoate apa din locuințele oamenilor.

prin telefon: NICULAI OLARU, inspector-șef, I.S.U. Vaslui: "ISU a intervenit începând cu ora 3.00. (...) Lucrăm cu 35 de pompieri, motopompe și 10 pompieri voluntari. (...) E total diferit, ce am văzut în Galați. Aici, nu avem victime, nici animale. Acum, lucrăm la scoaterea apelor din anexe și curțile cetățenilor."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2