Date companie
 
 
 
 

Superstiții de Anul Nou, în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revelion, superstitii, cumpana
 

Superstițiile fac parte din viața multora dintre noi. Iar de Revelion, mai mult decât oricând, păstrăm anumite obiceiuri pentru a ne asigura că ne va merge bine în anul următor. Pentru a avea sănătate, merele roșii nu trebuie să lipsească de pe masă, în această noapte. Și vinul trebuie să fie obligatoriu roșu, iar la desert trebuie să fie măcar o prăjitură cu nucă, pe o față de masă albă, care simbolizează puritatea și curățenia. Se mai spune că Noul An trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri.

TORA APETRII, reporter
"Hainele roșii purtate în această noapte ne vor aduce un an norocos și plin de iubire. Iar pentru a fi siguri că vom avea parte de afecțiune în anul ce vine, sărutul este obligatoriu, la miezul nopții. Și nu uitați să aveți bani în buzunar, pentru prosperitate, în 2020."

În prima zi din an, tradiția mai spune că oamenii nu trebuie să împrumute bani, bijuterii sau alte obiecte de preț. Nu trebuie să ducem nici gunoiul sau să oferim daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe. De asemenea, la cumpăna dintre ani trebuie să lasăm toate ușile și ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece imediat și să facă loc anului nou.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • De Revelion, cu Favorit TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Favorit TV v-a pregătit o noapte pe cinste, la trecerea în 2020! Artiștii dumneavoastră preferați, Nicolae Botgros și "Lăutarii din Chisinău", Orchestra fraților Advahov, Mioara Velicu, Cristina Turcu Preda, Emilia Ghinescu sau Gheorghe Turda, alături de primitoarea gazdă Raluca Diaconu v-au fost alături, la final de 2019 și încă din primele minute ale noului an. 

 • Revelion cu Național TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Revelion cu Național TV! În noaptea dintre ani, emisiunea AVEM CHEF DE REVELION, difuzată intre orele 20:00 si 00:30 a fost urmărită, în fiecare minut, în medie, de 242.000 de telespectatori la nivel național. Național TV s-a clasat astfel în topul preferințelor dumneavoastră. Gazdele dumneavoastră, Corina Chiriac și Adrian Enache v-au oferit o noapte incendiară iar vedete îndrăgite v-au fost alături prin intermediul micului ecran, în noaptea dintre ani!

 • Revelion de cinci stele, la Național TV ( 28 Decembrie 2019 )

  Noi dezvăluiri din programele speciale din noaptea de Revelion, de la Național TV. Veți avea ”Chef de Revelion”, împreună cu Corina Chiriac si Adrian Enache. Patru ore și jumătate de muzică populară, ușoară și de petrecere...

 • Masa de Revelion, sfaturi, tradiții, superstiții ( 28 Decembrie 2019 )

  Masa de Revelion, obiectivul numărul unu al gospodinelor, în această perioadă! Meniul special al nopții dintre ani trebuie să fie și tradițional, și inovator, să placă tuturor membrilor familiei, dar, mai ales, musafirilor.

 • Revelion magic, la Național TV ( 27 Decembrie 2019 )

  Mai sunt patru zile până la trecerea în Noul! Programele speciale pregătite pentru noaptea de Revelion vor aduce în casele dumneavoastră bucuria și distracția, așa cum se cuvine la trecerea pragului dintre ani. Veți avea parte de multe...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2