Date companie
 
 
 
 

Șuruburi de formă, dar podul e sigur

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Grindeanu despre Pod Braila
 

Montarea de mântuială a șuruburilor la podul de la Brăila nu afectează siguranța acestuia. Este concluzia verificărilor declanșate de semnalele privind șuruburile montate de formă, în cursul cărora au fost controlate peste 50.000 de astfel de elemente. Șeful Transporturilor, Sorin Grindeanu susține că nu există niciun fel de problemă de siguranță. Totuși, verificările nu s-au încheiat.

 SORIN GRINDEANU, ministrul Transporturilor ”La cele peste 50.000 de șuruburi s-au găsit 100 de nestrânse. O să se termine această verificare în perioada, zilele următoare, azi, mâine. Și probabil în acest weekend se va termina această verificare. Nu e niciun fel de pericol să pice podul, să pice unii în Dunăre și așa mai departe.”

Reacția ministrului vine după ce europarlamentarul USR, Vlad Botoș, a trimis o scrisoare comisarului pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira, prin care cere informații despre respectarea standardelor de siguranță în construcții, în ceea ce privește podul de la Brăila, proiect finanțat cu bani europeni. Social-democratul Grindeanu a comentat ironic demersul USR.

SORIN GRINDEANU, ministrul Transporturilor ”Am văzut niște formațiuni politice care fac și plângere pe la Bruxelles. Dacă au temeri să treacă peste pod, poate să treacă cu bacul, dacă știu unde se află Brăila, că eu am mari dubii că domnii ăștia știu unde e Brăila, în România.”

Podul de la Brăila, supranumit ”Golden Gate de România”, inaugurat în 6 iulie, este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimele trei decenii și este al treilea pod ca mărime din Europa.


Șuruburi de formă, dar podul e sigur

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2