Date companie
 
 
 
 

Suspiciuni de fraudă, la Finanțe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ajutoare, frauda, ancheta, agentia, finante, ministerul, procedura, romana, consultanta, minimis, interna
 

Haos generalizat la procedura de acordare a ajutoarelor de minimis pentru firmele mici și mijlocii! Reprezentanții Agenției Române de Consultanță suspectează că anumite locații ar fi fost favorizate, pentru a putea accesa serverele ministerului de Finanțe și a obține ajutoarele cu prioritate.

prin telefon: MARIAN DOBRILĂ, vicepreședinte, A.R.C. "Suspiciunea cea mai mare este ca au fost niste IP-uri, niste locatii favorizate, care au avut un acces mai bun, decat cei din exterior. Am avut sute, mii de locatii, in care, in cele 5 minute, nu s-a putut accesa. E clar ca au existat si locatii mai bune, din care s-au putut accesa cele 700 de proiecte."

Reprezentanții Agenției Române de Consultanță cer ca la reluarea cererilor de ajutor să nu mai fie aplicat principiul "primul venit, primul servit", care ar transforma întreaga procedură într-o loterie.

prin telefon: MARIAN DOBRILĂ, vicepreședinte, A.R.C. "Ce propunem, constatand concurenta de 8 la 1! Sa nu mai fie "primul venit, primul servit" si loterie. Sa fie criterii de departajare, care tin de continut, domenii. Sa fie gandite, publicate pentru consultare. Sa fie concurs de proiecte adevarat, nu de cine da primul clic."

Acuzațiile vin, după ce site-ul Ministerului de Finanțe s-a blocat, la doar zece secunde de la demararea procedurii de acordare a ajutoarelor de minimis. După alte cinci minute, procesul de selecție a fost declarat închis, 700 de firme reușind în acest interval de timp să obțină, din partea statului, ajutoare de peste 100 de milioane de euro. În urma scandalului iscat, Ministerul de Finanțe a decis reluarea procedurii și o anchetă internă care să clarifice cauzele blocajului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2