Date companie
 
 
 
 

Sute de angajați ai combinatelor Oltchim și Arpechim au protestat la Ministerul Economiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, angajati, revendicari, protestat, ministerul, oltchim, economiei, munca, locuri, Arpechim, productie
 

Sute de angajați ai combinatelor Oltchim și Arpechim au protestat, joi, la București, în fața sediului Ministerului Economiei. În același timp, 21 de muncitori de la Oltchim continuă greva foamei. Oamenii își cer salariile restante și vor asigurãri cã va fi repornită producția unității economice din Rm. Valcea. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, crede însã cã acțiunile sindicaliștilor vin cam târziu. Oltchim este în insolvențã, iar intenția declaratã a autoritãților este aceea de a salva doar câteva din secțiile combinatului vâlcean.

VOX "Ne închid și ne trimit acasã. Nu le pasã de noi. Sunt mincinoși, incompetenți și hoți. Pur și simplu, ne condamnã la moarte! Avem o colegã care s-a sinucis, din cauza datoriilor."

VOX "Am venit sã ne cerem drepturile salariale pe ultimele 2 luni. Nu plecãm de aici, pânã nu ni se respectã contractul colectiv de muncã, plata salariilor la zi. Facem și greva foamei, cum fac colegii noștri de la Vâlcea."

Combinatul din Rm. Valcea, aflat în insolvență, are datorii de peste 600 de milioane de euro. În această situație, se vorbește de concedierea masivă a angajaților, măsură respinsă de sindicaliști. Ei susțin că este mai avantajos pentru stat sã se continue activitatea, decât sã plãteascã șomajul.

MARIAN DUMITRU, președinte, Sindicatul "Unirea" ARPECHIM "Eu nu accept disponibilizãri. Sã fie foarte clar! De ce sã plãtești șomaj, când poți sã încasezi o grãmadã de bani? Nu am venit pentru promisiuni, ci pentru fond de punere în funcțiune a instalațiilor."

Protestatarii de la Oltchim și Arpechim cer garantarea locurilor de muncã, plata salariilor restante pe ultimele douã luni, dar și acordarea unui ajutor guvernamental în valoare de 45 de milioane de euro pentru continuarea activitãții la combinatul vâlcean. Muncitorii spun că nu cedează, până ce revendicările lor nu vor fi soluționate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2