Date companie
 
 
 
 

Sute de angajati de la Arpechim Pitesti, trimisi in somaj tehnic peste noapte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : somaj, angajati, pitesti, tehnic, Arpechim
 

Au mers de dimineatã la serviciu si au aflat în fata institutiei cã au accesul blocat în clãdire. Este povestea a 200 de angajati ai fostei Petrochimii din Pitesti. Oamenii au fost trimisi în somaj tehnic fãrã sã fie anuntati în prealabil, iar conducerea le-a restrictionat accesul pe perioada în care ar trebui sã stea acasã.

AMBIANTÃ "Huooo!"

DRAGNEA MARIN, lider de sindicat "Noi suntem scoSi din fabricã fãrã nicio decizie scrisã si semnatã. Pur si simplu nu ne lasã accesul pe poartã."

VOX "S-au fãcut niste liste, a fost fiecare chemat la personal, dar nu am fost pentru cã trebuia discutat cu sindicatul. Nu am discutat cu sindicatul si acum s-a blocat accesul pe poartã."

Conducerea Arpechimului a decis sã timitã prin rotatie toti angajatii în somaj tehnic pentru câteva zile din cauza dificultãtilor de finantare a capitalului de lucru. Pânã pe 30 august, 200 de oameni sunt nevoiti sã stea acasã si vor primi 80% din salariu. Angajatii sunt, însã, supãrati cã nu au fost anuntati din timp.

MARIAN DUMITRU, presedinte, Sindicatul "Unirea" "Nu stim ce vom face cã efectiv nici ei nu au fost infomati nici noi nu am fost informati. Pur si simplu s-au dezactivat cardurile. -Este legalã mãsura? -Dupã pãrerea mea, nu! Totul se dã la telefon. Si îi pune pe sefii de aici puneti cã vã dau afarã, cam ãsta e sistemul."

Mãsura mai afecteazã si alti 800 de angajati ai Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acestia au fost, însã, anuntati la timp si nu au mai mers la sediul unitatii economice. Combinatul functionezã la 40% din capacitate din toamna lui 2008.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2