Date companie
 
 
 
 

Sute de călători, prinși fără bilete de tren

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, cfr calatori, sute de calatori fara bilet, controale Transport Feroivar
 

Acțiune de amploare a inspectorilor de la CFR Călători. In urma câtorva controale la care au participat si polițiști de la Transport Feroviar, mai mulți călători au fost descoperiți fără bilet. Un tren personal care circula pe ruta Oltenița-București, plin de pasageri frauduloși, a fost oprit dimineață, în câmp, in stația Cernica. Din cei peste șase sute de oameni, mai puțin de zece la sută își cumpăraseră tichete de călătorie.

AMBIANȚĂ (călători): "N-am buletin la mine. Dă-mă la verificat. Hai, verifică-mă!"

Unii pasageri au fost nevoiți să cumpere bilete cu suprataxă, in valoare totala de aproape 4 mii de lei, altii au ajuns la Poliție, unde au primit amenzi. Oamenii s-au plâns că nu mai au de unde sã cumpere bilete, pentru că unele gări s-au desființat.

VOX călător: "Șapte lei. -De ce n-aþi luat bilet? -Du-te cã e garã aici la Cernica ºi doarme ãia în ea. A dat locuri de casã. De unde sã iau bilet?"

VOX: "Ne ține aici ca pe porci, ca pe vaci, vai de mama noastrã ºi n-avem nici gãri. De unde sã luãm?"

Reprezentanții CFR spun că biletul ar putea fi cumpărat chiar și de la conductor. Acesta nici măcar nu a putut să ajungă la călători, din cauza aglomerației.

CRISTIAN PERNIS - revizor CFR: "Dacă au urcat dintr-o stație unde nu are vânzãtor de bilete, ei sunt obligati sã meargã la seful de tren sau la conductorul de tren sã cearã bilet si el se emite cu tarif de casã."

Într-o zi obișnuită, nici măcar un sfert din suma adunata din biletele cu suprataxă nu ajunge în bugetul CFR.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2