Date companie
 
 
 
 

Sute de însoțitori ai persoanelor cu handicap din Brașov, fără salarii de aproape o jumătate de an

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : handicap, insotitori
 

Situație disperată în județul Brașov! Sute de însoțitori ai persoanelor cu handicap nu și-au mai primit salariile de aproape o jumătate de an. Oamenii se plâng că nu mai au din ce să trăiască, iar acum, în prag de Sărbători, nu vor reuși să pună ceva pe masă.

AMBIANȚĂ (femeia întreabă la Primărie): "-Bună ziua! Aș vrea să întreb dacă se dau banii, (...) indemnizația, știți ceva? -Salariile pentru asistenți personali? Nu știm nimic, încă nu s-au virat banii."

AMBIANȚĂ (îl îmbracă pe copil): "Hai să ne îmbrăcăm, vii?"

GYERKO EDIT, asistent personal: "Depindem de salariul asta și, de cinci luni de zile, nu ne-a dat (...) Depinde el de mine și nu pot să plec nicăieri. Nu vorbește, are retard mintal și dacă nu-i faci pe plac, devine agresiv."

VOX: "Nu am lemne în casă. Veniți să vedeți. Am rupt masa, scaun, tot ce am avut... (...) Sunt într-o situație critică, critică e situația mea..."

VOX: "Am trei copii de întreținut, din care acesta e bolnav. E imobilizat la pat. (...) Am 17 milioane datorie. La farmacie am 5,9 milioane, (...) și la magazin iar am opt milioane."

Autoritățile locale ridică din umeri și spun că nu au cum să-i ajute, pentru că banii vin de la bugetul central.


    [3]    KISS IOSIF
primar Tărlungeni, jud. Brașov
"Cei care au ajutor social și sunt în putere de muncă primesc banii la zi și oamenii care fac lucruri grele, să schimbi pampersul la un bolnav cu handicap și să nu primesti de cinci luni, nu este corect."

În această situație se află zeci de localități din județ, unde salariile pentru asistenții personali nu s-au mai plătit din vară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Moarte misterioasă, într-o localitate din județul Neamț ( 5 Noiembrie 2017 )

  Moarte învăluită în mister, într-o localitate din județul Neamț! Trupul unei tinere a fost găsit carbonizat, în casă. Pompierii nu au găsit urme de incendiu sau de explozie în locuință.

 • Ordinul privind însoțitorii copiilor cu sindrom Down, anulat ( 24 Februarie 2017 )

  Ordinul care îi lăsa fără însoțitori pe copiii cu sindromul Down a fost eliminat, în urma unei decizii comune a ministrului sănătății și a celui al muncii. Decizia vine după ce mai multe organizații neguvernamentale au atras atenția că mii de copii afectați de acest sindrom...

 • Scandal într-o parcare, pentru un loc destinat mașinilor persoanelor cu handicap ( 27 Februarie 2016 )

  Scene incredibile într-o parcare din Ploiești! O șoferiță care a parcat pe locul unui bărbat cu handicap a fost agresată de acestă. Omul și-a ieșit din minți când a văzut locul de parcare ocupat de mașina femeii și a vrut să-i dea acesteia o lecție, ca să respecte legislația rutieră. S-a ajuns, însă, la un adevărat circ! Scenele au fost filmate de oamenii care priveau din baloane.

 • Suspiciuni de toxiinfecție alimentară, la un centru pentru persoane cu handicap din județul Suceava ( 9 Mai 2014 )

  Suspiciuni de toxiinfecție alimentară, la Centrul de Reabilitare și Recuperare comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava! 15 bătrâni au ajuns la spitalul județean cu simptome asemănătoare enterocolitei. Inspectorii sanitar-veterinari fac acum investigații, pentru a descoperi ce a provocat intoxicația. Bătrânii, care trăiesc în grija asistenților sociali din centrul de reabilitare și recuperare, s-au retras în camerelor imediat...

 • Alte două persoane din Prahova, arestate în scandalul certificatelor de handicap false ( 20 Iulie 2013 )

  Noi arestări, în scandalul certificatelor de handicap false, eliberate în județul Prahova! Un membru al Comisiei de Evaluare și o asistentă a Spitalului Județean Prahova vor sta cel puțin o lună după gratii, pentru luare de mită, respectiv trafic de influență. Procurorii au dovezi că psihologul din Comisia de evaluare a primit peste 13.000 de lei, în mai multe tranșe, pentru a ajuta 21 de persoane să obțină certificate false de handicap.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2