Date companie
 
 
 
 

Sute de mii de români nu și-au primit cardul de sănătate, deși acesta a devenit obligatoriu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, sanatate, medicale, card, obligatoriu, gratuite, pierdut, servici
 

Sute de mii de români nu au intrat în posesia cardurilor de sănătate, deși acestea sunt obligatorii, începând cu data de 1 mai. La Cluj, persoanele care au nevoie de asistență medicală s-au dus să-și ridice cardurile de la ghișeele special deschise pentru eliberarea acestora, dar au plecat cu mâna goală. Cardurile de sănătate fie au fost pierdute, fie nu au fost emise.

AMBIANTA "- Am venit după cardul de sănătate. - Nu v-a venit? - Nu, deloc. Am fost acum o lună aici, la ghișeu, și mi-a zis "așteptați că poate mai vine"! Nu este. Cardul dumneavoastră este emis de către București, dar Poșta încă nu l-a returnat la noi."

Problema este că asigurații care nu au intrat în posesia cardului de sănătate sunt nevoiți să se plimbe de la o instituție, la alta, pentru adeverințe.

VOX "Să mă duc la medicul de familie, să mă duc la poștă. O zis Bucureștiul, o trimis cardul, dar s-a pierdut. S-a pierdut, doamnă, și, atunci, plătiți. Cât să plătesc pentru un card? 15 lei! A zis să vin săptămâna care urmează, să îmi dea o adeverință."

VOX "Mi s-a cerut cardul la institut, la spital."

VOX "Nu l-am primit încă. Nu e emis și mai trebuie să aștept, să revin."

Cardul de sanatate este obligatoriu pentru a beneficia de serviciile medicale gratuite. Cinci sute de mii de români nu au intrat în posesia lui, până în acest moment.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • CFR Cluj, meci caritabil pentru Alexandra ( 5 Septembrie 2019 )

  CFR Cluj se alătură campaniei "Făuritorii de minuni" pentru a o sprijini pe Alexandra, o fetiță de cinci ani care s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi, nici canale auditive, nici pavilioane. Campioana României la fotbal...

 • România este pe ultimul loc la cheltuielile pentru sănătate ( 4 Septembrie 2019 )

  România, în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană! Potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, suntem ultimii între statele UE în ceea ce privește sumele cheltuite pentru sănătate ca procentaj în PIB.

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Virusul West Nile face o nouă victimă ( 13 August 2019 )

  Un nou deces provocat de virusul West Nile! O femeie în vârstă de 64 de ani din județul Buzău a murit, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București. Rezultatele analizelor realizate de la Direcția de Sănătate Publică Buzău...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2