Date companie
 
 
 
 

Sute de românce își doresc un loc de muncă în Finlanda

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legume, angajatori, munca, loc, fructe, finlanda, romance
 

Spania nu mai este singura țintă pentru capsunarii români. Mai nou, si Finlanda a devenit un tărâm de vis. Sute de femei din 12 judete s-au înghesuit la Sala Sporturilor din Pitesti pentru 40 de locuri puse la bataie de angajatorii finlandezi pentru recoltarea de fructe si legume. Femeile venite la preselectie spun ca ar pleca oriunde pentru un salariu mai mare decât cel pe care îl câștigă în România.

VOX "- Am salariu foarte mic, fata mea e studenta si are nevoie de bani. - Dumneavoastra ce studii aveți? - Liceul.''

VOX "Asteptam raspunsul. Eu vrea sa plec cu sotul, cuplu. Sa vedem ce spune, admis sau respins. La noi este sub orice critica, aproape murim de foame."

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges spun că finlandezii preferă români, pentru că sunt mai harnici ca în alte țări.

IULIAN NICOLAE, director, A.J.O.F.M. Argeș "Sunt 40 de locuri, din cei cinci angajatori sint prezenti trei. Au ales România pentru ca, indiferent de ce spun altii, au o parere buna despre lucratorii români, sunt seriosi si muncitori."

Contractul este doar pentru luna iulie, prevede un program cuprins între 10 si 15 ore pe zi, iar plata este de 7-8 euro pe oră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2