Date companie
 
 
 
 

Sute de sindicaliști de la CFR au protestat, vineri, în fața sediului Ministerului Transporturilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, comisioane, salarii, nemultumiri, protest, sindicat, lider, ministerul, transporturilor, fenechiu, ceferisti, fstfr
 

Sute de ceferiști din București, dar și din alte zone din țară, au protestat, vineri, timp de trei ore, in fata sediului Ministerului Transporturilor. Protestul a fost organizat pe fondul nemulțumirilor legate, în primul rând, de salariile foarte mici. Ceferiștii cer și ca restanțele salariale, câștigate în instanțã, sã le fie returnate integral și nu eșalonat pe câțiva ani, așa cum i-a anunțat conducerea CFR. Sindicaliștii susțin cã, în prezent, conducerea CFR face presiuni asupra lor, ca sã accepte plata restanțelor salariale eșalonat.

LIVIU VASILE, protestatar "Dacã angajații nu semneazã contractele de reeeșalonare, sunt vânați efectiv pe trenuri."

VOX "Personal, aștept pensia, pentru cã m-am sãturat de acest sistem care ne umilește, care își bate joc de noi zi de zi, mințindu-ne!"

VOX "Suntem disperați."

VOX "Ni-i foame, doamnã! Am plecat de acasã de prea mult bine?"

VOX "E foarte rãu. S-au anulat trenurile. Îi greu. Avem procese câștigate în instanțã, ne amenințã."

Reprezentanții ministerului Transporturilor le-au cerut liderilor de sindicat date privind sumele pe care ar trebui sã le recupereze angajații.

GABRIEL MAXIM, președinte, F.S.T.F.R. "Noi am precizat domnului ministru al Transporturilor cã federația noastrã a solicitat eșalonarea pe 6 luni a sumelor câștigate, deci nu am cerut executarea, dar vrem eșalonarea pe cel mult un an pentru cã nu suntem siguri cã CFR Cãlãtori va mai rezista un an cu asemenea manager privat la conducerea ei."

Protestul vine dupa ce ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a semnat, joi, o minuta cu liderul Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, Gabriel Maxim, în care sunt menționate solicitările sindicaliștilor pentru un dialog social constructiv în relația cu administrația CFR Călători, precum și prezentarea măsurilor pe care ministerul le va lua în perioada imediat următoare. Potrivit Agerpres, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, l-a asigurat pe reprezentantul sindicaliștilor ca va solicita conducerii CFR Calatori analizele financiare la zi, precum si masurile luate in calcul pentru eficientizarea activitatii societatii. Toate acestea, a precizat șeful de la Transporturi, vor fi prezentate partenerilor sociali. Reprezentantii sindicatelor instiintasera oficial conducerea ministerului despre organizarea unui protest, pe fondul nemultumirilor. Printre acestea se numără și faptul că CFR Călători primește o compensație de doar 43% din total venituri, în timp ce, la operatorii privați, compensația ajunge la 85%. Ceferiștii spun că, dacă Fenechiu nu își va respecta promisiunile privind rezolvarea revendicărilor, este posibil să revină la forma inițială de protest, aceea de staționare a trenurilor în gări. O nouã întâlnire între conducerea ministerului și liderii de sindicate va avea loc sãptãmâna viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2