Date companie
 
 
 
 

Sute de unitati de invatamant nu au avize de functionare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : unitati scolare, avize de functionare, anul scolar
 

Cu mai putin de trei saptamâni înainte de începerea anului scolar, sute de scoli din întreaga tara nu sunt pregatite ca sa primeasca elevii. În judetul Bihor, doar 20% dintre unitatile de invatamant au primit aviz de functionare. O comisie comuna a Prefecturii si Directiei de Sanatate Publica a inspectat mai multe scoli, din câteva comune.

SINCRON: FLORIN BACIU, director, Sc. gen. Urvind, jud, Bihor : "Si acoperisul e partial facut, partial nefacut. Acolo, daca vine o furtuna cum au fost în ultimul timp, partea veche poate sa zboare jos."

Reprezentantii unitatilor scolare spun ca nu au bani nici macar pentru achizitionarea produselor de igienizare.

GEORGINA BEJAN, inspector, D.S.P. Bihor : "N-au apa curenta, latrinele sunt în exterior, n-au fost vidanjate toate, la multe unitati este introdusa reteaua de apa, însa apa nu este buna."

In judetul Prahova, aceeasi situatie. Multe unitati de invatamant sunt in stadiul de santier. La Râfov se lucreaza la extinderea cladirii scolii, înca din 2007. Noua aripa, cu patru sali de clasa si câteva birouri, nu e gata nici acum, din cauza ca Primaria nu mai are de doi ani finantare, de la Ministerul Educatiei.

MIRCEA CHIVU, primar, com. Râfov, jud. Prahova : "Am luat legatura cu constructorul si sper sa finalizez lucrarea pâna la 30 septembrie. - Aveti bani? - Bani nu, pe datorie."

Pentru dotarea salilor de clasa, Primaria a adus un mobilier scos din uz, de la o scoala dintr-o localitate vecina si oferit cadou.

La Târgu Jiu, patru licee care au camine si cantine au ramas fara gaze si curent electric, din cauza facturilor restante.

MARIUS BUREZEA, director, Liceul "Gheorghe Magheru", Tg, Jiu : "Cam în fiecare an avem câte o astfel de problema."

Potrivit Newsin, restantele ajung la 3 milioane si jumatate de lei, din care aproape 2 milioane reprezinta contravaloarea gazelor furnizate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2