Date companie
 
 
 
 

Tabără de geografie, la Straja

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, bucuresti, elevi, geografie, Tabara, Straja, busola, roci, fauna, flora
 

Tabară de geografie, organizată în stațiunea hunedoreană Straja! Timp de o săptămână, 3O de elevi pasionați de geografie, din mai multe școli și licee din București, au avut ocazia să descopere tainele turismului montan. Printre altele, copiii au învățat să folosească busola și să citească hărțile montane sau topografice. De asemenea, au fost îndrumați să recunoască rocile din Masivul Vâlcan și au participat la lecții în aer liber despre flora și fauna specifice locului.

ANDREI, elev ”Este o diferență foarte mare, de ce vedem în cărți când vezi plantele în sine. Este o altă senzație.”

NATALIA DUȚĂ, profesor ”Colegiul Național ”Ion Neculce”  ”În tabăra Micilor geografi copii au fost foarte interesați de ce au făcut aici, au făcut determinări de plante, au făcut măsurători ale elementelor climatice, temperatură, precipitații, vânturi.”

Elevii au avut parte și de un program sportiv incitant. Trasul cu arcul și tiroliana au reprezentat atracțiile acestui program. La finalul taberei, elevii participat la o masă rotundă pe teme geografice, în care au fost provocați să găsească soluții pentru revigorarea turismului românesc. La masa rotundă au fost prezenți și operatori din turism.

MIRUNA, elevă ”Din punctul meu de vedere, această țară este deosebită tocmai din cauza peisajelor care îți taie respirația, a aerului curat, a pensiunilor care, așezate unde trebuie, pot scoate un profit extraordinar, dar, pentru a ajunge până acolo, avem nevoie de drumuri bune, semnalizare, de publicitate, în același timp.”

MIHAI DUMITRESCU operator turism „Este păcat că zonele turistice din România sunt promovate foarte puțin. România deține un potențial turistic fantastic, zona din Straja este cunoscută ca o zonă de iarnă. Noi vrem să demonstrăm că se poate face turism și vara.

În luna septembrie elevii pasionați de științele naturii vor participa la olimpiada internațională de profil, ce va fi găzduită de Spania.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, cercetată disciplinar ( 21 Februarie 2020 )

  Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, unde nouă elevi au ajuns la spital după ce s-au simțit rău la școală în urma unei dezinfecții, va fi cercetată disciplinar. Elevii și părinții au cerut demisia directoarei, acuzată...

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Ceartă pe garduri ( 11 Februarie 2020 )

  Gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulație a mașinilor, în București, motiv de ceartă între premierul desemnat Ludovic Orban și primarul general al Capitalei! 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2