Date companie
 
 
 
 

Tabără militară pentru copii, la Sângeorz-Băi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, program, Tabara, copii, militara, nasaud, lectii, supravietuire, sangeorz
 

Peste 100 de copii și adolescenți au ales o variantă atipică de distracție, în această vară. Ei s-au înscris intr-o tabară militară organizată la Sângeorz Băi, în județul Bistrița–Năsăud. Au, astfel, ocazia să experimenteze lecții de supraviețuire specifice vieții de soldat. Deșteptarea se dă în fiecare dimineață la răsăritul soarelui, după care intră în maratonul unor activități intense, precum antrenamente fizice, lupte sau trageri în poligon.

AMBIANȚĂ ”Bine ați venit sau revenit la Sângeorz Băi! Ne aflăm la deschiderea taberei militare de vară, ediția a patra.”
 
DARIA GAVRILAȘ, organizator tabără, D.J.S.T. Bistrița-Năsăud ”Sunt 6 zile cu trezirea cu goarna la 6.30, 6 zile de instrucție de front si de autoapărare, salvare, dar și distracție și cunoașterea zonei. Deci, 6 zile de distracție si de interacțiune între copiii și instructori.”

Chiar dacă pentru un copil, la prima vedere, condițiile par dificile, elevii din tabără sunt încântați.

VOX ”Am venit pentru instrucție militară, pentru că mereu mi-am dorit să văd cum este viața de militar. Am vrut să văd dacă este atât de greu, și pentru că imi plac provocarile.”

VOX ”Sunt la a treia ediție a acestei tabere și vreau să continui, iar pe viitor vreau sa devin cadru militar

AMBIANȚĂ ”Grijă mare la ochire! Luați concentric.”

Ca să participe la tabăra militară din Sângeorz Băi, fiecare elev și-a depus dosarul la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița – Năsăud. Selectarea participanților s-a facut în baza notelor scolare si a activitatilor de voluntariat. Cazarea și masa sunt asigurate de organizatori, iar transportul este pe cont propriu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2