Date companie
 
 
 
 

Tamio Vesa Nakajima, un adolescent care a descoperit rețeta succesului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, compozitor, olimpiada, informatica, enescu, tamio, vesa, nakajima, interpret
 

Compozitor și interpret dar și olimpic la informatică. La doar 16 ani, Tamio Vesa Nakajima are un palmares de invidiat. A câștigat numeroase premii la concursuri internaționale de compoziție dar și două medalii, una de argint și una de bronz, la olimpiada națională de informatică. Cochetează cu muzică de la 6 ani, pian studiază serios de la 9 ani iar compoziție face de la 13 ani. S-a născut în Timișoara însă primii ani din viață i-a petrecut prin turneele tatălui său. Provine dintr-o familie de artiști, bunica fiind profesoară de desen iar tatăl dirijor și acustician. Mama a fost însă cea care i-a fost alături la fiecare pas din evoluția sa. De altfel, din prima zi de când s-a întors de la maternitate, micuțul Tamio a ascultat Vivaldi. Povestește mama sa, că încă de la vârsta de 2 ani, Tamio adormea în fiecare seară pe muzica lui Bach. Anul acesta, a urcat pe scena festivalului internațional ”George Enescu” unde a interpretat la pian o serie de compoziții proprii. La informatică se pregătește intens din clasa a 9a și ne-a spus că pentru anul viitor și-a propus să cucerească medalia de aur la olimpiadă. Cum arată, însă, o zi normală din viața lui, după ce se întoarce de la școală..

TAMIO VESA NAKAJIMA, compozitor, interpret și olimpic la informatică "Informatică, pian, informatică, pian, până seara, când mă uit la un film și mă culc. În weekend, înafară de lucrurile astea, care sunt la fel, ies în oraș cu colegii. E foarte important să ai un aspect social la viață, că altfel nu te poți concentra la nimic.”

Tamio pare să fi descoperit deja rețeta succesului.

TAMIO VESA NAKAJIMA, compozitor, interpret și olimpic la informatică  ”Cel mai important lucru, atunci când vine vorba despre compoziție, informatică, orice lucru academic, nu-i cantitatea de timp depusă ci eficiența cu care o studiezi. Important este să faci ce-ți place, din toată inima și să faci țintit exact la ce vrei.”

Tânărul compozitor se declară fascinat de muzica clasică și de compozitorii ruși.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2