Date companie
 
 
 
 

"Țara unde îngerii vin degeaba", la Festivalul "Măști europene la... Masca"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, masca, spectacol, teatrul, piesa, actori, trupa, decroux, londoneza, mima
 

Piesa intitulată "Țara unde îngerii vin degeaba" a stârnit ropote de aplauze în rândul spectatorilor veniți să savureze surprizele Festivalului "Măști europene la...Masca". Impulsionați de asistență, talentații actori ai Teatrului Masca au vibrat intens pentru a da formă unor sentimente profund umane ca dragostea, ura, credința sau deznădejde. Spectacolul este radiografia vie a unei lumi în care oamenii dorm somnul nefericit al rațiunii, își îngroapă dreptul la fericire și admit să fie personajele unei ridicole și tragice comedii despre pierderea oricărei iluzii. În această lume, îngerii își trăiesc profunda nefericire, aceea de a veni, mereu și mereu, degeaba.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul "Masca" "Este ultima noastră premieră. Un spectacol nonverbal. Este un spectacol în care veți vedea trupa teatrului într-o formă de zile mari. Un spectacol pe care îl iubesc foarte tare și care a prins foarte tare la public."

AUREL SANDU, actor "Din punctul meu de vedere, această piesă nu este o piesă de teatru, ci este o meditație asupra vieții, asupra relației noastre cu Dumnezeu, și, în aceste situații, îți pui întrebări."

ALINA CRĂIȚĂ, actriță "Dezbate teme obișnuite, nevoia de iubire, nevoia de minune, de mai bine."

COSMIN CREȚU, actor "Este un spectacol care ar trebui să ne trezească. Ne-am întâlnit cu foarte mulți îngeri și pseudo-îngeri, pseudo-conducători, în istoria noastră."

Invitații speciali, din acest an, sunt membrii trupei londoneze "Theatre de l`ange fou", care, sâmbătă și duminică, vor prezenta spectacolul "Vis de Prometeu", dedicat lui Étienne Decroux, cel care s-a străduit să facă din mimă o formă de artă independentă. Această piesă, care a avut premiera în iulie 2012, la White Churche în S.U.A., va bucura și inimile spectatorilor prezenți la festivalul "Măști europene la… Masca".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2