Date companie
 
 
 
 

Târg cu meșteri și produse tradiționale, la Muzeul Țăranului Român

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, muzeul, taranului, targ, traditionale, mesteri
 

Târg cu meșteri și produse tradiționale la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală. Meșteri populari și artiști plastici și și-au expus producțiile și creațiile păstrătoare ale tradițiilore culturale, folclorice și religioase ale neamului românesc.

VOX "Am venit cu icoane pe lemn, pe sticlă și cruci populare. Toate sunt lucrate în stil tradițional popular. "

VOX "Sunt lucruri frumoase, sunt lucruri care sunt făcute de mâna omului și, dacă sunt făcute, sunt și grozave. "

Printre altele, la târg și-au prezentat ofertele producătorii de mezeluri tradiționale din carne de porc sau oaie, crescătorii de oi au adus brânză gustoasă de oaie, bivoliță sau vacă, iar apicultorii au expus mulțime de borcane cu miere aurie. N-au lipsit zacusca, dulcețurile, pâinea-n casă și nici mămăliga.

VOX "Produse din Maramureș, cu miere, cu magiun, dulceață de mere, de afine, de vișine, de caise."

VOX "Avem tot felul de zacuscă. Sunt șase feluri de zacuscă, inclusiv de pește. Avem dulcețuri făcute în casă, sosuri, suc de roșii, siropuri și, toate, sunt naturale și nu conține niciun fel de conservant."

VOX "- E foarte frumos și e un loc special Muzeul Țăranului Român. - Ce ați cumpărat? - Mămăligă și flori."

VOX "Numai bunătăți! Iahnie de fasole. Acasă nu facem."

De pe masa cu bunătăți n-au lipsit preparatele din pește. Fiecare bucureștean care a făcut turul târgului de la Muzeul Țăranului a avut ce să aleagă, atât dintre bucatele tradiționale, cât și dintre obiectele meșterite de artiștii populari.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Oamenii care apreciază obiectele vechi și autentice au venit la târg să le admire, iar o parte dintre ei le-au și cumpărat. De asemenea ei au degustat și din produsele tradiționale precum: cozonaci bucovineni, plăcinte, zacuscă, sucuri naturale și fructele din Maramureș. "« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • Nou târg de Crăciun, în București ( 28 Noiembrie 2019 )

  S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2