Date companie
 
 
 
 

Târgoviștenii au mers pe "Calea Luminii", de Joia Mare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, targoviste, mare, lumanari, calea, artistic, luminii, joia, serbanescu
 

Manifestare unică în țară, pe bulevardul central din Târgoviște, de Joia Mare! Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești a fost luminată, joi seară, de cele peste 2000 de lumânări aprinse în cadrul proiectului artistic "Calea Luminii", pe o distanță de un kilometru și jumătate, din capătul Bulevardului Carol I, până la vechea gară a Târgoviștei.

VOX "- Este lumina din suflet. Noi suntem lumină. – Am văzut că ați aprins o lumânare. La ce v-ați gândit? - La bine, la adevăr, la dreptate."

VOX "- Mă gândesc la toți înaintașii noștri, care au trăit, au iubit și au suferit în orașul acesta. – Ce reprezintă pentru dumneavoastră "Calea Luminii"? – Calea spre eliberare a sufletului de toate suferințele."

VOX "Emoționant! Atâta lumină, te face să plângi! - La ce v-ați gândit, când ați aprins lumânarea? – La moartea lui Iisus."

Proiectul a fost gândit și coordonat de artistul dâmbovițean Mihai Șerbănescu.

MIHAI ȘERBĂNESCU, autor proiect "Păstrez o tradiție "Calea luminii". Este unică în țară și le mulțumesc pe acestă cale târgoviștenilor, că, de 14 ani, sunt alături de noi. Avem în permanență o lumină interioară. Ea nu poate fi adusă în prim-plan decât prin faptele noastre, dar simbolic lumina, e vorba de lumina interioară, simbolic prin lumânare."

Miile de lumânări au rămas aprinse până la miezul nopții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2