Date companie
 
 
 
 

Tatăl și învățătoarea copilului găsit mort în zăpadă, cercetați penal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, iasi, dosar, copil, invatatoare, mort, zapada, tatal, penal, stefan
 

Detalii șocante, scoase la iveală de ancheta declanșată în cazul elevului găsit mort, în luna februarie, într-o comună ieșeană! Copilul era maltratat atât de tatăl alcoolic, cât și de învățătoare, fapt pentru care ambii s-au ales cu dosare penale. În urma audierilor, anchetatorii au aflat că Ștefan a fost dat afară de la ore pentru că mirosea urât. Cum pe drumul spre casă i s-a făcut frig, acesta a băut spirtul cumpărat pentru nevoile familiei și a adormit pe marginea unui șanț, acolo unde a fost acoperit de zăpadă. Tatăl este acuzat că își bătea frecvent fiul și îl trimitea la școală doar pentru a încasa alocația.

prin telefon: EMILIAN BRĂTULEANU, procuror de caz "Pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea, de la 3 la 15 ani, și interzicerea unor drepturi."

Directorul unității școlare spune că nu va lua nicio măsură administrativă împotriva învățătoarei, care a refuzat să comenteze acuzațiile.

IONELA PENTIUC, director școală "- Instanțele abilitate nu s-au pronunțat definitiv la acest caz. Îmi rezerv dreptul de a păstra tăcerea, până la finalizarea cazului. - Școala a deschis o anchetă? - Nu, nu este cazul."

Tatăl copilului își susține și el nevinovăția.

SIDOR SPĂTARU, tatăl copilului "- Eu nu am nicio vină. Nu am fost vinovat cu nimic. Eu am ținut foarte mult la el. - I-ați dat să bea la copil? - Nu, copilul acela nu a băut niciodată, da' nici eu nu prea beau."

Inspectoratul Școlar Județean Iași a refuzat să ofere detalii despre acest caz. Minorul, în vârstă de 10 ani, a fost găsit mort într-un șanț din apropierea casei, la mai bine de două săptămâni de la data dispariției. Orfan de mamă, copilul era mezinul familiei și mai avea nouă frați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2