Date companie
 
 
 
 

Taxă obligatorie pentru mașinile neînmatriculate în București sau Ilfov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, firea, vinieta
 

Măsuri drastice pentru traficul din Capitală! Primarul Gabriela Firea vrea ca începând cu 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Municipiul București sau în județul Ilfov să aibă acces în Capitală doar pe baza achiziționării unei viniete.

GABRIELA FIREA, primarul Capitalei

"Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă de București, Oxigen B, unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane."

COSMINA STOIAN, reporter

"O altă măsură propusă de către edilul Capitalei constă în interzicerea accesului autoturismelor poluante în centrul orașului. Astfel, atât mașinile înmatriculate în București și Ilfov, cât și cele înmatriculate în alte județe ale României sau în alte țări, cu un grad ridicat de poluare, de tip Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai putea pătrunde în zona centrală a Capitalei."

Totodată, în ceea ce privește autoturismele Euro 3, indiferent de județul sau țara în care sunt înmatriculate, acestea vor fi nevoite să achite o taxă lunară în valoare de 75 de lei sau o taxă anuală, în valoare de 900 de lei, pentru a avea permisiunea de a circula în centrul orașului. Măsurile luate de către municipalitate vin în contextul în care orașul București ocupă locul șase la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce privește poluarea aerului. Proiectul va fi supus votului Consiliului General al Capitalei luna viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2