Date companie
 
 
 
 

Taxele și impozitele locale ar putea fi majorate, în urma indexării cu rata inflației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, impozite, taxe, locale, hotarare, USL, indexare
 

Executivul a aprobat indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației pe ultimii trei ani. Practic, în urma deciziei Guvernului, taxele și impozitele locale vor crește de la 1 ianuarie 2013 cu 16%. După adoptarea hotărârii, premierul Victor Ponta a ținut să precizeze, însă, că majorarea taxelor și impozitelor nu este o măsură a guvernului.

VICTOR PONTA, premierul României "Nu se mareste nicio taxa locala si, in niciun caz, nu guvernul face acest lucru. Autoritățile pot sa actualize taxele, daca asa decid in consiliile locale si Consiliul General. Pot sa actualizeze taxele locale cu rata inflatiei."

MIRCEA DUȘA, ministrul Administrației și Internelor "In conforcomitate cu codul fiscal, din 3 in 3 ani, guvernul trebuie sa reactualizeze limitele minime si maxime ale impozitelor si taxelor locale cu rata inflatiei. Competenta de a stabili impozitele si taxele locale este a consiliilor locale."

Primul ministru a profitat de ocazie, ca să puncteze meritele Guvernului USL.

VICTOR PONTA, premierul României "Noi ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa reintregim salariile si inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperita, chiar si in lipsa bugetului, pana in luna ianuarie si pana cand se aproba noul buget. Alte mariri de salarii nu ne-am obligat si probabil ca vor fi facute numai punctual, acolo unde se economisesc resurse din alta parte."

Potrivit legii, consiliile locale pot stabili taxe și impozite chiar mai scăzute, în condițiile în care codul fiscal prevede ca acestea pot fi mai mici cu 20 %. Ministrul Administrației și Internelor a mai precizat că rolul Guvernului este acela de stabilire a limitelor minime si maxime, asa cum prevede codul fiscal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2