Date companie
 
 
 
 

Taxele și impozitele locale provoacă divergente între Bãsescu și Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, impozite, boc, taxe, ordonanta
 

Se caută un vinovat pentru faptul că taxele și impozitele locale ar putea crește, din cauză că nu a fost emis la timp un act normativ. Guvernul a arătat, mai întâi, înspre Traian Bãsescu. După ce președintele l-a atenționat pe Victor Ponta sã nu arunce vinovãția pe alte instituții decât Guvern, premierul a reacționat recunoscând cã, de fapt, Traian Băsescu nu a greșit cu nimic. A continuat, însă, aruncând vina pe Emil Boc. Cum s-a ajuns aici! Joi, 3 ianuarie, președintele Traian Bãsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în timpul vacanței parlamentare și l-a informat personalp pe Victor Ponta. Vineri, 4 ianuarie. Guvernul s-a reunit în ședințã, dar nu a adoptat ordonanța privind taxele și impozitele locale. Luni, 7 ianuarie, întrebat de jurnaliști de ce nu a fost datã acea ordonanțã, premierul Victor Ponta a dat vina pe președinte, spunând că ordonanța va fi, totuși, datã în cursul acestei sãptãmâni.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Stie sau ar trebui sa stie presedintele Basescu! A promulgat legea vineri, legea intra in vigoare la 3 zile. Maine intra in vigoare, maine pot sa public ordonanta."

La scurt timp dupã declarația premierului, Guvernul transmite și un comunicat de presã privind acest subiect. Dupã aproape douã ore, Administrația Prezidențialã a dat replica tot printr-un comunicat. Cităm: "Administrația Prezidențialã atenționeazã Guvernul României sã se menținã în limita declarațiilor decente și sã nu arunce vinovãția pe terțe instituții sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor și impozitelor locale", am încheiat citatul. La o orã de la reacția Administrației Prezidențiale, Ponta a fãcut un pas înapoi în disputa cu șeful statului și a dat vina pe...Emil Boc!

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Cu ce am fost indecent? Presedintele a procedat constitutional si legal promulgand vineri, Guvernul la fel, in sensul ca nu putea sa emita ordonante pana nu avea legea. Singurul care a procedat si neconstitutional si stupid e Boc."

Primarul Clujului, democrat-liberalul Emil Boc a fost printre primii critici privin lipsa ordonanței.

EMIL BOC, primar Cluj "Victor Ponta dezinformeazã într-o maniera diversionistã. Dacã ar fi sã vorbesc în limbaj popular, ce face Ponta, el a fost prins cu mâța în sac și acum hoțul, strigã hoțul."

În timp ce maimarii țării își pasează vina de la unii la alții, la ghișeele direcțiilor de taxe și impozite din țară e un adevărat haos.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2