Date companie
 
 
 
 

Taximetristii au protestat in Capitala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, tarife, taxi
 

Zi cu proteste in Capitala! In Piata Constitutie, peste 500 de taximetristi independenti si-au parcat masinilie in fata Palatului Parlamentului si au cerut ca tariful practicat să revină la cifra din anul 2008, mai exact la 1,95 lei pe kilometru. În plus, ei vor ca acest tarif să fie în raport direct cu coeficientul de inflație.

GABRIEL STAVILARU, Sindicatul Național al Taximetriștilor Independenți: "Noi nu intelegem cum de a scazut acest tarif in conditiile in care piata in ultimii 3,4,5 ani a crescut totalizand un procentaj de 140 la suta fata de nivelul anului 2007"

De asemenea, taximetriștii mai cer eliminarea obligativității dispecerizării și reglementarea separată a activității acestora, amenajarea și amplasarea stațiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel încât accesul taximetristului la clientelă să fie asigurat în mod egal și nediscriminatoriu.

VOX: "Nu avem statii de taxi, suntem haituiti, amendati de politie statiile de taxi sunt doar cele vechi de dinainte de 89."

VOX: "O sa ne intoarcem ca acum 10 15 ani in urma, cu usi legate cu sarma,mergem ca fred si barney"


În cazul in care revendicarile lor nu vor fi rezolvate taximetristii ameninta că vor organiza un nou marș în capitala, în jurul datei de 15 noiembrie 2011. In urmă cu un an, peste 200 de taximetriști independenți au protestat timp de trei ore în Piața Victoriei, cerând ca persoanele fizice autorizate să nu fie obligate să plătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, contribuția la asigurările de sănătate.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Taxa pentru un loc de parcare în București, de 7 ori mai scumpă ( 27 Aprilie 2021 )

  Noile tarife anuale pentru parcările din București, votate, astăzi, de consilierii generali! Începând de anul viitor, locuitorii Capitalei trebuie să scoată din buzunar o sumă de șapte ori mai mare pentru parcare...

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2