Date companie
 
 
 
 

Taximetristii au protestat in Capitala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, tarife, taxi
 

Zi cu proteste in Capitala! In Piata Constitutie, peste 500 de taximetristi independenti si-au parcat masinilie in fata Palatului Parlamentului si au cerut ca tariful practicat să revină la cifra din anul 2008, mai exact la 1,95 lei pe kilometru. În plus, ei vor ca acest tarif să fie în raport direct cu coeficientul de inflație.

GABRIEL STAVILARU, Sindicatul Național al Taximetriștilor Independenți: "Noi nu intelegem cum de a scazut acest tarif in conditiile in care piata in ultimii 3,4,5 ani a crescut totalizand un procentaj de 140 la suta fata de nivelul anului 2007"

De asemenea, taximetriștii mai cer eliminarea obligativității dispecerizării și reglementarea separată a activității acestora, amenajarea și amplasarea stațiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel încât accesul taximetristului la clientelă să fie asigurat în mod egal și nediscriminatoriu.

VOX: "Nu avem statii de taxi, suntem haituiti, amendati de politie statiile de taxi sunt doar cele vechi de dinainte de 89."

VOX: "O sa ne intoarcem ca acum 10 15 ani in urma, cu usi legate cu sarma,mergem ca fred si barney"


În cazul in care revendicarile lor nu vor fi rezolvate taximetristii ameninta că vor organiza un nou marș în capitala, în jurul datei de 15 noiembrie 2011. In urmă cu un an, peste 200 de taximetriști independenți au protestat timp de trei ore în Piața Victoriei, cerând ca persoanele fizice autorizate să nu fie obligate să plătească retroactiv, pe ultimii cinci ani, contribuția la asigurările de sănătate.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Daune morale, pentru pasagerul unui taxi implicat într-un accident ( 23 Iulie 2019 )

  Decizie inedită a judecătorilor! ! O firmă de asigurare trebuie să plătească despăgubiri materiale de 2.100 lei și daune morale de 60.000 de lei unei tinere care a fost victima unui accident rutier în timp ce se afla într-un taxi.

 • Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției ( 18 Iunie 2019 )

  O altă zi, un nou protest! Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției din București, a protesta din nou. Ei sunt nemulțumiți de proiectul de lege care vizează ridesharing-ul, care, potrivit lor, reprezintă o formă de concurență neloială.

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2