Date companie
 
 
 
 

Taximetriștii din Capitală, în război cu cei care asigură servicii de transport prin Uber

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, taximetristi, faina, oua, aplicatie, uber
 

Protest inedit, azi-noapte, în Capitală! Revoltați că zilnic rămân fără clienți din cauza sistemului Uber, angajații celorlalte firme de taximetrie au "bombardat" cu ouă și făină taximetrele care asigură serviciul de preluare a clienților prin intermediul acestei aplicatii. Atacatorii spun că aceștia practică un tarif sub cel al copaniilor de taximetrie din București și, în plus, au alte reguli în asigurarea serviciului de taximetrie. Totul s-a întâmplat în fața unui centru comercial din București. Înarmați cu ouă, ulei si făină, zeci de taximetriști de la diferite companii au așteptat ca șoferii concurenți să staționeze în așteptarea clienților. De îndată ce o mașina a oprit, taximetristii au blocat-o și au aruncat cu ouă în sofer.

VOX "E foarte mult! Deja aveam probleme cu autorizațiile emise in Ilfov, nu mai aveam nevoie de acești măscarici! Nu e ilegal să arunci cu făina în cineva, fiindcă oamenii ăștia sunt de râs. Sunt taximetriști cu caziere care nu au mai avut loc la firmele de taxi. S-au decolantat și s-au dus la acest ridesharing sau cum dracu' s-o chema pe planeta asta!"

Scenele s-au repetat și în Centrul Vechi al Capitalei. Taximetriștii spun că vor vor acționa în continuare. Rămâne de văzut dacă polițiștii îi vor lăsa să-i atace astfel pe concurenți. Divergențele mocnesc încă de la apariția sistemului internațional Uber și au ajuns pe tapet chiar la judecătorie. O instanta din Cluj a decis sa suspende activitatea Uber, pentru concurență neloială, dar procesul este în faza de recurs. Pitrivit representanților Uber, sistemul este legal în toate țările în care funcționează, dar aplicația nu a fost creată pentru serviciile de taxi, ci pentru "ride sharing". Mai exact, aplicația este menită să pună în legatură șoferi și pasageri care vor să călătorească împreună cu mașina, în diverse ocazii. În țara noastră se estimează că ar fi la ora actuală peste o sută de mii de utilizatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2