Date companie
 
 
 
 

Telefoane mobile in conservele de peste aduse la penitenciar, de rudele detinutilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : penitenciar, iasi, Salam, peste, pet, detinuti, telefoane, sim, incarcatoare, conserve, parizer
 

Deținuții din penitenciarele românești ar da orice pentru a putea vorbi la telefon. Ca sa-i ajute sa-si vada visul cu ochii, rudele sau prietenii lor încearcă să introducă în închisori aparate telefonice, cartele sau încărcătoare, in ciuda riscului de a deveni, la randul lor, colegi de celulă cu deținuții pe care-i ajută. Polițiștii din Iași, de pildă, au găsit telefoane mobile în conserve de pește.

GABRIELA TOPOLICEANU, purtător de cuvânt, Penitenciarul Iași "O persoană vizitatoare a încercat să introducă prin două cutii de conserve de pește, două telefoane mobile, două cartele SIM și două încărcătoare de telefon mobil."

Conservele de peste nu sunt insa singurele ascunzatori. Imaginatia celor care incearca sa strecoare ravnitele aparate detinutilor din penitenciar nu are limite. Polițiștii au descoperit celulare, cartele sau încărcătoare și în peturi de suc sau în salam ori parizer.

ALINA VEZETEU, purtător de cuvânt, I.P.J. Iași "Anul acesta au fost înregistrate la poliție peste 60 de sesizări venite de la penitenciarele Iași cu privire la acest aspect. Au fost întocmite dosare penale și urmează a fi dispuse măsurile legale."

Vizitatorii care sunt prinși în timp ce încearcă să le strecoare deținuților telefoane mobile riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani sau amendă penală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2