Date companie
 
 
 
 

Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, august, temperaturi, cod, galben, ANM, termic, disconfort
 

Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, temperaturile maxime vor oscila în jurul valorii de 35 de grade Celsius. Pe arii restrânse, valorile termice vor depăși 38 de grade Celsius. Aceste valori sunt măsurate la umbră, în adăposturile meteorologice.

BIANCA ROTARU, reporter ”Totodată, se va înregistra un disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va face căldura și mai greu de suportat. Noaptea, temperaturile minime nu vor scădea sub 20 de grade Celsius. Meteorologii spun că nopțile vor fi tropicale.”

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi destul de ridicate și în luna august, iar precipitațiile vor fi deficitare.

prin telefon: ELENA MATEESCU, director executiv, A.N.M. "Săptămâna 3-10 august prezintă o tendință cu valori de temperaturi peste normalul acestei săptămâni în regiunile Sudice, Estice și Sud-Estice, iar în rest valori termice apropiate de normal. Precipitații deficitare în regiunile extracarpatice și acest semnal reprezintă elementul meteorologic caracteristic și pentru următoarele două săptămâni, respectiv 10-17 august și 17-24 august, acolo unde vom vorbi de temperaturi ușor mai ridicate în partea de Sud și Sud-Est a țării și în rest valori apropiate de normal, exceptând arealele restrânse din Nord-Est unde sunt posibile valori de temperaturi sub norme.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2