Date companie
 
 
 
 

Tensiuni în Coaliție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Noiembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ciolacu pensii
 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că pensiile vor crește anul viitor în două etape, așa cum era prevăzut, asta după ce ședința de Guvern a fost amânată de două ori din cauza neînțelegerii dintre PSD și PNL pe legea pensiilor.

MARCEL CIOLACU, premierul României

”Este una dintre cele mai importante legi din acest mandat, care aduce două majorări de pensii în 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, cum prevede legea. A doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, reparând nedreptăți majore. Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii, atât cele dintre femei și bărbați, dar și cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite.”

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat în ședința Executivului, că așteaptă de la ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, un plan de măsuri, asumat, atât în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat cât și digitalizarea ANAF și a sistemului vamal, cu termene clare de implementare a sistemului de e-facturare, sigiliul electronic, împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achizițiile din sistemul public, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune. El a precizat că în mod categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2