Date companie
 
 
 
 

Tentative de frauda, la examenul de titularizare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, titularizare, elevi, dascali, camere, supraveghere, detectoare, handsfree
 

Examenul de titularizare de anul acesta a scos la iveala faptul ca intre elevi si dascali nu este nicio diferenta, atunci cand se pune problema copiatului la examen. Cadrele didactice care au intrat la examenul de titularizare fara sa stapaneasca foarte bine cunostintele teoretice s-au trezit in raza camerelor de supraveghere si a detectoarele de handsfree. Rezultatul: unii candidati au stat în salã doar câteva minute. Altii, cand au aflat care sunt conditiile de supraveghere din sali, nici mãcar nu au mai intrat.

AMBIANTÃ "- A fost greu? - Nu, ne-au pus ãstia pistoalele în cap. Subiectele au fost grele? - Pentru cei care nu au învãtat. - Ati învãtat? - Nu!"

VOX "În toate sãlile, camere video. Detectorul- câte unu pe centru. Verificãm sã nu fraudeze, sã nu intre alti candidati care sã-i fraudeze pe altii. Fiind un concurs, unii îi fraudeazã pe altii."

AMBIANTÃ "Când începe sã bâzâie, gata."

VOX "Nu am stat atâta timp cât nu iau notã peste 7 nu are rost."

VOX "Pãi, eu am renuntat. Tinând cont cã am renuntat, voi participa cu notele de anul trecut si sã vedem."

Cu toate acestea, s-au mai gasit "curajosi" care au crezut ca pot pacali sistemul. În Arges, trei profesori, dintre care unul de religie, au fost prinsi când copiau.

GABRIEL BRATU, inspector, I.S.J. Arges "Eu zic cã trebuie sã functioneze aceleasi metode si la elevi si la profesori. De aceea am instalat camere în cele trei centre. Sunt si trei eliminati. Unul dintre ei este profesor de religie. Au încercat sã copieze cu telefonul, i-a sunat telefonul în timpul examenului."

La examenul de titularizare s-au înscris 38.000 de candidati, pe 47.000 de posturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2