Date companie
 
 
 
 

Teodor Meleșcanu a demisionat, Mihnea Motoc este propus să-i ia locul la Externe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, vot, demisia, legea, ministerul, externe, diaspora, melescanu, propus, motoc
 

Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, propus să preia Ministerul de Externe, în locul lui lui Teodor Meleșcanu, care a demisionat azidimineață. Meleșcanu a declarat că și-a dat demisia din cauză că nu toți românii din diaspora au putut vota. Pentru această situație, șeful Guvernului Victor Ponta, a dat vina pe lege.

VICTOR PONTA, premierul României "Mulțumesc domnului ministru Meleșcanu. A făcut ce putea să facă într-o săptămână, însă, categoric - și știți că susțin acest lucru - trebuie să schimbăm legea și partea logistică, ținând cont de ceea ce s-a schimbat din punct de vedere demografic."

TEODOR MELESCANU, ministru de Externe demisionar "Regret aceste disfunctionalități, care au avut loc pe al doilea tur de scrutin, și îmi cer public scuze față de toți cetățenii români care au stat la coadă ore în șir pentru a-și exercita dreptul de vot."

VICTOR PONTA, premierul României "M-am sfătuit cu Domnul Meleșcanu, îl vom propune pe domnul Mihnea Motoc."

Din aprilie 2008, Mihnea Motoc este ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, după ce anterior, timp de cinci ani, a îndeplinit aceste atribuții pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Teodor Meleșcanu a preluat portofoliul de la Externe în 10 noiembrie, după ce Titus Corlățean și-a dat demisia, în urma scandalului privind organizarea alegerilor prezidențiale în diaspora. La momentul preluării mandatului Meleșcanu s-a angajat că va acționa pentru a crea condiții de votare la un nivel apropiat de așteptările cetățenilor. Situația din primul tur s-a repetat, însă, și în turul doi. Asta a stârnit proteste de amploare în marile orașe din străinătate, dar și în România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2