Date companie
 
 
 
 

Teodor Meleșcanu, audiat la D.N.A.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ordonanta, ministru, externe, 13, melescanu, audiat dna
 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, audiat la D.N.A.! Șeful diplomației a fost citat în calitate de martor în dosarul privind adoptarea OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanță de urgență. Meleșcanu a precizat, astăzi, că a dat avizul pentru ordonanța 13, deoarece se traduceau în legislația româna prevederi ale unei directive a Parlamentului European și a Consiliului Europei.

TEODOR MELEȘCANU, ministrul Afacerilor Externe "- S-a respectat legea? - Asta, dânșii trebuie să hotărască. Din punctul meu de vedere, da! Directiva, din punctul de vedere strict al Ministerului de Externe, era de avizare a modului de transpunere în legislația românească a directivelor europene, cele referitoare la prezumția de nevinovăție. - Cum ați vedea o grațiere a pedepselor cu suspendare? - Nu sunt specialist, dar în inchisori, gradul de ocupare e de 200%. Guvernul are obligația să găsească soluții pentru ca situația să fie omenească.

Teodor Meleșcanu este al treilea ministru din guvernul Grindeanu audiat la D.N.A. pe tema OUG 13. Dosarul a fost deschis în urma unui denunț formulat în 24 ianuarie de trei membri ai asociației "Inițiativa România" și vizează modul de elaborarea ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale. În calitate de martori au mai fost audiați ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, precum și foștii secretari de stat de la Ministerul Justiției, Oana Schmidt Hăineală și Constantin Sima.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2