Date companie
 
 
 
 

Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze în țară, după facultate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : studenti, facultate, teodorovici
 

Eugen Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze câțiva ani în țară, după facultate! Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că statul investește foarte mult în studenți, iar la finalul studiilor, majoritatea se duc să muncească în străinătate. Teodorovici a adăugat că studenții ar trebui întrebați dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultății să rămână să lucreze un număr de ani în România, pentru ca statul să nu piardă banii investiți în facilități de transport și în școală. Săptămâna trecută, Eugen Teodorovici afirma că în ședința Comitetului Executiv Național al PSD au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri. Una dintre acestea este legată de gratuitatea pe calea ferată de care beneficiază studenții, o facilitate introdusă chiar de guvernarea PSD. De asemenea, se ia în calcul micșorarea vârstei până la care să se aloce aceste bilete gratuite dar și limitarea numărului de călătorii în fiecare an. De asemenea, Teodorovici a declarat că de acesta gratuitate ar trebui sa beneficieze doar studentii cu rezultate bune la invatatura.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 • La ceas aniversar! S-au împlinit 60 de ani de la înființarea secției de Autovehicule Rutiere ( 12 Decembrie 2019 )

  Moment aniversar la Universitatea Politehnică București! Se împlinesc 60 de ani de la înființarea specializării Autovehicule Rutiere. La eveniment au participat peste 150 de foști studenti și dascăli ai acestei prestigioase unități de învățământ. Rând pe rând actuali și foști profesori au vorbit despre importantă înființării acestei facultăți pentru dezvoltarea industriei de construcții de autoturisme din țară noastră.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2