Date companie
 
 
 
 

Theodor Paleologu, in atentia Corpului de Control al primului ministru

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, renovare, culturii, muzee, drepturi, autor, paleologu, ministru, platit, milioane
 

Fostul ministru al Culturii și Cultelor, Theodor Paleologu, ar putea fi tras la răspundere, după ce a plătit, anul trecut, 26 de milioane de euro, sub formă de drepturi de autor, pentru lucrările de renovare de la două muzee. Contractul încheiat pentru reamenajarea Muzeului "Grigore Antipa", în valoare de 13 milioane de euro, a fost semnat pe 25 noiembrie 2008.

IOANA MATACHE, Muzeul Grigore Antipa "Este un contract pe drepturi de autor si se referã la reorganizarea expozitiei publice si modernizarea ei. Asta înseamnã si redistribuirea unor spatii, înseamnã crearea unor conditii bune la standarde nationale si internationale..."

Deși banii pentru aceste lucrări s-au plătit sub mandatul său, Theodor Paleologu spune că reprezentanții muzeelor trebuie să răspundă, în cazul unor nereguli.

THEODOR PALEOLOGU, ex-ministru al Culturii "Muzeele sunt ordonatori de credite. (...)Niciun minister nu controleazã absolut tot. Cei care sunt coordonatori de credit rãspund ce fac cu acei bani"

Pe 25 noiembrie 2009, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, aflat în subordinea Ministerului Culturii, a încheiat un contract similar, în valoare de 13 milioane de euro. Potrivit ziarului Adevărul, Corpul de Control al premierului a constatat și aici neregului la plata unor lucrări în baza legii drepturilor de autor. Oficialii acestui muzeu spun, însă, că lucrările reprezintă o operă de artă.

VIORICA CRIȘAN, director arheologie "O amenajare muzealã este extrem de complexã, de aceea am si luat-o ca si operã de creatie, deci nu putem sã despãrtim aceastã operã de creatie într-o amenajare muzealã, însemnã creatie sculpturalã, înseamnã creatie de sunet si lumina, înseamnã scenografie."

Reprezentanții Executivului au refuzat să transmită un punct de vedere pe acest subiect.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Contracte de finanțare pentru nouă monumente istorice, prin Programul RO-CULTURA ( 17 Septembrie 2020 )

  Balon de oxigen, pentru proiectele de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice! Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și directorul Unitatății de Management a Proiectului, Bogdan Trîmbaciu, au semnat...

 • Donatorul de plasmă, răsplătit cu 1.000 de euro ( 13 August 2020 )

  Proiectul "Donează plasmă, salvează viața", care stimulează persoanele care au fost infectați cu virusul SARS-CoV2 să doneze plasmă, a fost aprobat de Consiliul General al Muncipiului București. Astfel, fiecare...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Ofițer de poliție, anchetat pentru o mită de peste un milion de euro ( 2 Mai 2020 )

  Ofițer de poliție judiciară, reținut de procurorii anticorupție după ce ar cerut mită peste un milion de euro! Anchetatorii au dezvăluit că, în perioada februarie - aprilie 2020, suspectul, în calitate de ofițer de poliție judiciară...

 • Euro, în creștere semnificativă față de leul românesc ( 21 Februarie 2020 )

  Euro continuă să crească vertiginos. A ajuns la 4 lei și 80 de bani, pentru prima dată în istorie. Banca Națională a României a anunțat astăzi, un curs de referință de 4,8026 lei/euro, în creștere cu 0,4% față de ziua precedentă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2