Date companie
 
 
 
 

Țigările electronice, periculoase pentru plămâni, potrivit unui studiu științific

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tigari, plamani, cancer, electronice, vapori, toxicitate, thorax
 

Noi semnale de alarmă privind efectele țigărilor electronice! Conform unui studiu internațional, publicat de revista medicală de specialitate Thorax, din Marea Britanie, vaporii țigărilor electronice produc modificări la nivelul celulelor pulmonare, dezactivând în același timp capacitatea celulară de apărare față de infecții. Într-o serie de experimente de laborator, s-a constatat că vaporii determină producerea unor substanțe chimice inflamatorii în organism și distrug macrofagele, celule care, în mod normal, elimină alergenii, bacteriile și alte particule care au intrat în plămâni. Efectul a fost și mai nociv atunci când vaporii conțineau nicotină, arată un alt studiu realizat de Universitatea din Birmingham.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Potrivit cercetătorilor, efectele vaporilor țigărilor electronice asupra plămânilor sunt similare celor întâlnite la fumătorii înveterați și la pacienții cu boala pulmonară cronică. În aceste condiții, există temerea că utilizarea țigărilor electronice o perioadă îndelungată ar putea provoca probleme de respirație."

Inițial, experții în domeniul sănătății nu au fost îngrijorați inițial de eventualul efect nociv al țigărilor electronice, pentru că acestea au fost promovate ca un mijloc de a ajuta fumătorii să renunțe la fumat și au considerat că un anumit nivel de toxicitate poate fi tolerat. „Țigările electronice sunt mai sigure în privința riscului de cancer, dar, dacă le folosești 20-30 de ani, iar acest lucru poate provoca boală pulmonară obstructivă cronică, atunci trebuie să cunoaștem acest lucru”, a afirmat autorul principal al studiului, David Thickett. Specialiștii spun că că sunt necesare studii mai ample și de mai lungă durată pe această temă.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Controale privind programarea bolnavilor cronici în spitale ( 12 Iunie 2020 )

  Reacție la vârful Ministerului Sănătății, în cazul bolnavilor de cancer care au stat la cozi care se întindeau pe sute de metri, la Insitutul Oncologic din Cluj, deși controlul se face pe bază de programare! Pacienții...

 • Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificări ( 9 Aprilie 2020 )

  Pacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis...

 • România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar ( 17 Decembrie 2019 )

  Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România! Practic, reprezintă a treia cauză de mortalitate. În fiecare oră este diagnosticat un caz nou de cancer la sân. Și totuși, mii de femei află prea târziu pentru a se mai salva. Cadrele medicale în domeniu spun că România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar.

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Leo Iorga s-a stins din viață ( 2 Noiembrie 2019 )

  Solistul de la Compact, Leo Iorga, s-a stins din viață, în această dimineață, la vârsta de 54 de ani a anunțat cântărețul și compozitorul, Adrian Ordean, fostul său coleg de trupă, pe pagina sa de facebook.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2