Date companie
 
 
 
 

Ținutul Secuiesc va avea reprezentanță în Parlamentul European

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Bruxelles, Tinutul Secuiesc, maghiari, eforturi pentru autonomie
 

Maghiarii din gruparea condusă de Laszlo Tokes își intensifică eforturile pentru obținerea autonomiei teritoriale. Pe data de 31 mai, aceștia vor deschide o reprezentanță a Ținutului Secuiesc chiar în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles.

KELEMEN HUNOR, presedinte UDMR: "Este un birou de reprezentare, un birou de lobby, dar în sensul bun al cuvântului. (...) Nu fac altceva decât cautã posibilitãti de a aplica proiecte, programe si de a atrage fonduri, de a þine legãtura cu Parlamentul."

ELENA UDREA, ministrul Turismului: "Asta nu stiu. La ce se referã proiectul respectiv. (...) Eu am considerat întotdeauna cã Tinutul Secuiesc poate avea un brand turistic, asa cum are Bucovina. (...) Un brand de promovare zonal."

OLGUTA VASILESCU, senator PSD: "Am avut dreptate când am cerut demisia domnului Baconschi, pentru cã este total lipsit de orice reacție la provocãrile care se referã la caracterul național și indivizibil al României. (...) Ne punem întrebarea, de ce Guvernul și Baconschi nu au niciun fel de reacție."

La începutul acestei luni, gruparea Tokes a depus la Tribunal actele pentru înscrierea Partidului Popular Maghiar din Transilvania. Acesta se vrea a fi o alternativă la UDMR și la Partidul Civic Maghiar și va milita pentru autonomia maghiarilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Legea privind Ținutul Secuiesc, respinsă de Senat ( 29 Aprilie 2020 )

  Senatul, reunit de urgență, a respins proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, act normativ care trecuse în mod tacit în Camera Deputaților. Senatul este for decizional în acest caz. 

 • Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european ( 5 Noiembrie 2019 )

  Siegfried Mureșan este propus pentru funcția de comisar european de către Guvernul Ludovic Orban! Potrivit unor surse din PNL, propunerea va fi făcută oficial, în cadrul unei scrisori adresate Comisie Europene, cel mai...

 • Muncitor în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el ( 18 Iulie 2019 )

  Accident de muncă, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Un muncitor este în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el. Potrivit martorilor, nenorocirea s-a produs în momentul în care s-a deschis întâmplător...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Laura Codruța Kovesi, suspectă de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă ( 14 Februarie 2019 )

  Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție! Kovesi a fost citată în calitate de suspect pentru luare de mită, mărturie mincinoasa și abuz în serviciu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2