Date companie
 
 
 
 

Titus Corlățean a demisionat, Teodor Meleșcanu preia Ministerul de Externe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, demisia, ministerul, externe, diaspora, corlatean, melescanu, votare, sectii
 

Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru de Externe, pe fondul controversei legate de deschiderea de noi secții de votare pentru românii din străinătate. În locul său, premierul Victor Ponta l-a propus pe fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu.

VICTOR PONTA, premierul României "Să organizeze, conform dispozițiilor legale și dispozițiilor B.E.C., desfășurarea votului în diaspora și, în acest fel, dreptul fundamental la vot al fiecărui cetățean român să fie respectat, dar totul cu respectarea legii și a instituțiilor publice care vor rezista, până în 16, și, evident, și după aceea, presiunilor ilegale și ilegitime făcute de către cel care pe 16, seara, va fi fostul președinte al României, Traian Băsescu."

Demisia lui Titus Corlățean vine în contextul scandalului legat de votul românilor din diaspora, dar și al nelămuririlor cu privire la înființarea de noi secții de vot în străinătate, pentru turul doi. Titus Corlățean a susținut că înființarea de noi sectii de vot în străinătate este ilegală. El a mai spus că nu acceptă ca Ministerul de Externe să fie implicat în jocul electoral.

TITUS CORLĂȚEAN, fost ministru de externe "Nu pot să accept și nu accept să încalc legea și legalitatea. Nu pot accepta ca instituția M.A.E. să fie forțată, obligată, să încalce legea și legalitatea, pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu și Iohannis."

Titus Corlățean a adăugat că hotărârea Biroului Electoral Central de marți, 4 noiembrie, nu ofera soluția legala pentru deschiderea de noi sectii de vot in străinătate. În replică, reprezentanții ACL susțin că demisia lui Titus Corlățean nu rezolvă problemele legate de procesul de votare din diaspora.

CĂTĂLIN PREDOIU, prim-vicepreședintele A.C.L. "Am observat melodrama jucată de dl. Corlățean. Nu este un răspuns pentru cei trei milioane de români din diaspora. Ponta să-și asume Ministerul de Externe și să rezolve problema, să mărească secțiile de votare, să dea hotărâre de guvern, să facă ce trebuie să facă un premier și să dea drept constituțional românilor din diaspora să-și exercite votul."

Totodată, Federația Asociațiilor de Români din Europa solicită ca în turul doi al alegerilor să fie amenajate 1.000 de secții de vot și să se dubleze personalul și numărul ștampilelor în secțiile deja existente.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2