Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, audiat la D.N.A.”! Senator PSD la ora actuală, Corlățean a declarat că s-a prezentat în calitate de martor, în dosarul privind votul din diaspora, de la alegerile prezidențiale din noiembrie, anul trecut. În cauză sunt cercetate fapte precum împiedicarea exercitării drepturilor electorale și abuz în serviciu. Dosarul privind probleme la votul din străinătate, la alegerile prezidențiale, a fost constituit inițial pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin conexarea a șase dosare penale care au vizat plângeri legate de modul de desfășurare a scrutinului. Faptele sesizate în plângeri sunt abuzul în serviciu, neglijența în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Direcția Națională Anticorupție a cerut, în 2 decembrie 2014, dosarul de la Parchetul Înaltei Curți, întrucât D.N.A. avea în lucru un alt dosar care vizează aceleași fapte. La ambele tururi ale alegerilor prezidențiale, din 2 și 16 noiembrie 2014, românii din străinătate au ieșit la vot în număr record, însă, în mai multe capitale europene, cozile au fost uriașe, iar mii de oameni nu au mai putut vota. În urma scandalului uriaș, Titus Corlățean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin. Înlocuitorul lui, Teodor Meleșcanu, a demisionat și el la două zile după al doilea tur, precizând că face acest lucru pentru că nu toți românii din diaspora au putut vota și că a luat această decizie ca "om de onoare", "într-o țară în care nimeni nu prea-și asumă responsabilitățile".
Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.
Premierul României susține că în calitate de cetățean al țării, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”! Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că așteaptă opinia experților cu privire la eventualele căi de atac.
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.
Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019