Date companie
 
 
 
 

Toate vâslele sus, pe Lacul Morii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Conferinta Ciucu
 

Vești bune pentru canotaj, în Săptămâna Europeană a Sportului! Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, intenționează să construiască pe Lacul Morii o bază sportivă de canotaj, prima de acest fel din București.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sectorul 6 ”Primăria Sectorului 6 încurajează foarte mult sportul și, așa cum știți, în Sectorul 6 școlile sunt deschise în afara programului. Am amenajat baze sportive, care sunt la dispoziția comunității oricând. Am văzut ce performanțe au avut sportivii noștri în acest an. Sunt fabuloase! Trebuie să fie menținute. Și dacă și Apele Române vor permite acolo să se desfășoare activități sportive de tip canotaj, Primăria Sectorului 6 va investi în această bază sportivă.”

În cadrul conferinței organizată de Primăria Sectorului 6 au fost prezenți mai mulți sportivi și reprezentanți ai Federației Române de Canotaj care au salutat această idee.

SANDU POP, secretar, Federația Română de Canotaj ”Infrastructura stă la baza dezvoltării oricărei activități, fie că este de masă, fie că este de performanță. Iar această promisiune a domnului primar, că va investi într-o bază nautică în Sectorul 6, ne aduce o foarte mare satisfacție. Este lucrul de care canotajul duce lipsă în acest moment.”

Recent, România a obținut patru medalii de aur la Mondialele de Canotaj din Cehia, în probele de simplu vâsle feminin, masculin dublu rame, dublu vâsle feminin și opt plus unu feminin.

SERGIU BEJAN, campion mondial și european la canotaj ”A fost o cursă foarte strânsă. La fiecare punct intermediar, ne-am luptat cu echipajul Spaniei, însă, ne-am impus din start și treptat, până la ultimul punct intermediar, cel de la 1.500 de metri, cum am spus și mai devreme, am fost la sutimi de secundă, iar pe ultima parte am reușit să ne detașăm și să trecem linia de sosire primii.”

MAGDALENA RUSU, campioană mondială și europeană la canotaj ”Sunt mulți copii care își doresc să vină la canotaj și nu există susținere, nu există baze sportive, sunt foarte puține și sportivii din lotul olimpic, ca să fie niște sportivi valoroși, automat trebuie să înceapă de la juniori și, cum la juniori sunt puține baze sportive și cluburi sportive foarte puține, este foarte greu pentru o selecție foarte bună.”

Canotorii se vor întoarce la începutul lunii noiembrie pe lacul Snagov unde se vor pregăti pentru competițiile de anul viitor.


Toate vâslele sus, pe Lacul Morii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2