Date companie
 
 
 
 

Toni Greblă, reținut pentru luare de mită și trafic de influență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, mita, retinut, ccr, procurori, DNA, judecator, influenta, grebla, toni, bircina
 

Toni Greblă, reținut de procurorii D.N.A. pentru 24 de ore! Fostul judecător al Curții Constituționale este acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi primit bani de la finul său pentru a-l ajuta să realizeze ilegal mai multe afaceri. La sosirea la audieri, Greblă le-a spus jurnaliștilor că este convins că adevărul va ieși la iveală, pentru că el nu a "devalizat banul public", iar unele acuzații sunt "interpretări fantasmagorice".

TONI GREBLĂ, fost judecător C.C.R. "Dacă din punct de vedere instituțional se doreste schimbarea clasei politice și prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu înțeleg ce mi se întâmplă. "

Fostul judecător a vorbit și despre relația sa cu controversatul omul de afaceri din Gorj Ion Bîrcină, care îi este fin.

TONI GREBLĂ, fost judecător C.C.R.  "- Aceea este o relație pe care mi-o asum si, poate, uneori a fost nepotrivită, dar, de aici și până la fapte penale, este o cale lungă. - Vă temeți că veți fi reținut? - Nu, în niciun caz."

Anterior, procurorul șef al D.N.A., Laura Codruța Kovesi, a declarat că Toni Greblă „este audiat în legătură cu speța sub care a fost pus sub învinuire”, anume, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență. Potrivit procurorilor, Toni Greblă, fost prefect de Gorj, fost senator PSD și fost președinte al Comisiei Juridice din Senat, a sprijinit exporturi ilegale în Federația Rusă. El l-ar fi ajutat pe finul său, omul de afaceri de etnie romă Ion Bîrcină, să obțină mai multe contracte. În schimbul favorurilor, fostul judecător constituțional ar fi primit o mașină de 56.000 de euro și rochii pentru soție. Toni Greblă a demisionat de la Curtea Constituțională în 4 februarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2