Date companie
 
 
 
 

Tot mai multe mame refuză vaccinarea bebelușilor, după naștere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : refuz, bebelusi, vaccinare, parinti, copii, ministerul, sanatatii
 

Situație alarmantă în țară! Tot mai multe mămici refuză să-și vaccineze copiii imediat după naștere, de teama reacțiilor adverse pe care le pot produce serurile. Managerul Spitalului Universitar din Capitală, Cătălin Cârstoiu, a spus că, zilnic, la nivelul unității pe care o conduce, există cel puțin unul sau doi copii care pleacă nevaccinați din spital. În acest caz, cei mici sunt mai expuși riscului de a face tuberculoză și hepatită. Semnale privind refuzul vaccinării există și la Ministerul Sănătății.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "Avem semnale, dar nu avem un studiu făcut pe această temă. Probabil că va trebui să punem epidemiologii să ne facă o asemenea situație și să vedem care este realitatea. Cred că sunt mulți vinovați pentru faptul că unii părinți au ajuns la asemenea concluzii."

Cele mai multe refuzuri vin din partea părinților care locuiesc în mediul rural. Și asta chiar dacă medicii le spun că nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, pentru că reacțiile postvaccinare sunt minore și dispar în câteva zile. Chiar dacă este gratuită, vaccinarea în România nu este obligatorie, așa că părinții nu pot fi constrânși să-și imunizeze copiii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2