Universități de prestigiu, din toată lumea, se bat pentru tinerii din România. Oxford și Sorbona se numără printre cele 100 de centre universitare, care și-au prezentat, în acest weekend, oferta, la târgul educațional internațional, organizat la Sala Palatului, din București. Străinii spun că tinerii români sunt printre cei mai bine pregătiți informaticieni din lume. De altfel, mulți studenților români au avut rezultate de excepție la universitățile din afară.
MIHAELA LUCA, reprezentant Hogeschool Olanda "Studenții români sunt foarte bine pregătiți. Deci sunt studenți de calitate, sunt studenți care dau o performanță academica foarte buna."
VOX "Dacă, de exemplu, ne referim la informatică, cunoștințele studenților români se plasează spre vârful acelor programe. În UK, noi nu predăm informatica și științele informatice la același nivel la care se predau aici în România, la nivel de liceu."
ALEXANDRU GHIȚĂ, organizator R.I.U.F. "În foarte multe cazuri, românii ajung sa fie printre primii din clasele respective, sunt foarte muncitori, sunt foarte ambițioși. N-am auzit decat cuvinte de laudă, până acum."
La târgul de la Sala Palatului și-au prezentat oferta și universitățile cu tradiție, din țara noastră.
LUCIAN HORNEA, reprezentant Facultatea de Utilaj Tehnologic "Oferim meditații la matematică gratuite, plus cursuri de proiectare 3D in diferite programe de specialitate, totul gratuit."
IOANA GOGOLA, reprezentant A.S.E. București "De la 1 februarie, noi oferim lectii gratuite la toate disciplinele. Aproximativ 1500 de elevi, s-au inscris si frecventeaza cursurile acestea."
Așa cum era de așteptat, mulți tineri speră să obțină o bursă la una dintre universitățile din străinătate. Sunt, însă, și liceeni care au încredere în profesorii români.
VOX "Vizezi o facultate anume? Da, da, o facultate de medicina, eventual in Germania sau in țara."
VOX "Se stie ca sunt profesori mai buni in afara, dar eu sunt de parere ca si in Romania sunt profesori buni."
VOX "Eu oricum doresc sa parasesc tara si sa ma stabilesc in Anglia, asa ca cred ca mi-ar fi mai folositor sa plec de la facultate direct."
La ora actuală, în afara granițelor studiază peste 25.000 de tineri români. Cei mai mulți sunt înscriși la universități cu profil economic sau de informatică.
Zeci de studenți au protestat în Piața Victoriei din București față de intenția Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. ”Bursele se taie, șansele dispar”, “Tăiați din corupție, nu din educație!” și “Vreți educație? Plătiți pentru ea”, sunt câteva dintre mesajele afișate în Piața Victoriei.
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
Succes al studenților Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în Statele Unite! Racheta supersonică ”Project YODA”, prezentată de echipa 2Space de la Politehnică în cadrul competiției International Rocket Engineering...
Recital de muzică barocă, la Sala Dalles din București, susținut de instrumentista de origine sârbă, Marija Rasic! Recitalul ”Musica Sine Tempore”, susținut cu lăuta barocă sau ”luth”, cum este numită, a readus în atenția publicului rafinamentul muzicii...
Solidaritate pentru Dani Sala! Tânărul, în vârstă de 24 de ani, din județul Bihor, bolnav de cancer la timus, are nevoie în continuare de ajutor, pentru continuarea tratamentului. În urma campaniei inițiate pe pagina de Facebook ”Drumul National 76”...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019