Date companie
 
 
 
 

Toxiinfecție alimentară în masă, la o grădiniță dintr-o localitate gălățeană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, toxiinfectie, copii, gradinita, alimentara, parinte, Serbare
 

Toxiinfecție alimentară în masă, la o grădiniță dintr-o localitate gălățeană. 15 copii de cinci, respectiv șase ani, și un părinte din comuna Moscu, au avut probleme de sănătate după ce au mâncat la serbarea care a marcat sfârșitul anului școlar. Părinții spun că au cumpărat alimentele de la magazinele din sat. Șase dintre micuți și adultul au ajuns la spital.

VOX "- Doar brânzică, salam, suc! - Și câți copii au pățit-o? - Păi, au fost 15!"

VOX "- Brânzică, prăjiturele, au băut câte un pahar de suc. Mai mult de atât, nu! - Și ce simptome au? - Vomită și-l doare burtica."

VOX "Numa' ce am mâncat brânza și prăjitura, atât! Ceea ce nu a mâncat copilul, am mâncat eu ca să nu le pun înapoi pe masă. Atât!"

Medicii spun că, acum, starea de sănătate a pacienților este stabilă.

LORINA PANȚÂRU, medic primar pediatru "- Starea lor este bună, stabilă hemodinamic. Li se fac investigații, primesc perfuzii și tratament în funcție de rezultatul analizelor. - Deocamdată, ce bănuiți? - Noi am zis că e sindrom dispectic sau o infecție intestinală."

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă.

VALENTIN BOLDEA, șef, D.S.P Galați "Pentru identificarea agentului cauzal al toxiinfecției alimentare, vom efectua și analize la personalul care lucrează la această grădiniță, astfel încât sã putem lua toate măsurile care se impun, ca să nu mai avem și alte cazuri."

Micii pacienți vor mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2