Date companie
 
 
 
 

Toxiinfecție alimentară în masă, la o grădiniță dintr-o localitate gălățeană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, toxiinfectie, copii, gradinita, alimentara, parinte, Serbare
 

Toxiinfecție alimentară în masă, la o grădiniță dintr-o localitate gălățeană. 15 copii de cinci, respectiv șase ani, și un părinte din comuna Moscu, au avut probleme de sănătate după ce au mâncat la serbarea care a marcat sfârșitul anului școlar. Părinții spun că au cumpărat alimentele de la magazinele din sat. Șase dintre micuți și adultul au ajuns la spital.

VOX "- Doar brânzică, salam, suc! - Și câți copii au pățit-o? - Păi, au fost 15!"

VOX "- Brânzică, prăjiturele, au băut câte un pahar de suc. Mai mult de atât, nu! - Și ce simptome au? - Vomită și-l doare burtica."

VOX "Numa' ce am mâncat brânza și prăjitura, atât! Ceea ce nu a mâncat copilul, am mâncat eu ca să nu le pun înapoi pe masă. Atât!"

Medicii spun că, acum, starea de sănătate a pacienților este stabilă.

LORINA PANȚÂRU, medic primar pediatru "- Starea lor este bună, stabilă hemodinamic. Li se fac investigații, primesc perfuzii și tratament în funcție de rezultatul analizelor. - Deocamdată, ce bănuiți? - Noi am zis că e sindrom dispectic sau o infecție intestinală."

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă.

VALENTIN BOLDEA, șef, D.S.P Galați "Pentru identificarea agentului cauzal al toxiinfecției alimentare, vom efectua și analize la personalul care lucrează la această grădiniță, astfel încât sã putem lua toate măsurile care se impun, ca să nu mai avem și alte cazuri."

Micii pacienți vor mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Postările părinților pe rețelele de socializare, periculoase pentru copii ( 14 Octombrie 2019 )

  Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze...

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2