Date companie
 
 
 
 

Trafic aerian crescut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Trafic crescut aeroporturi
 

Traficul internațional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65% față de aceeași perioadă a anului trecut. De la începutul anului și până acum, valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei aeroportuare au fost de peste 4,1 milioane treceri persoane, circa 2 milioane pe sensul de intrare și 2,1 milioane pe sensul de ieșire, conform Poliției de Frontieră.

LORENA PODAR, reporter

"Cel mai tranzitat aeroport a fost Otopeni, cu peste 2,6 milioane de călători pentru curse internaționale. Pe locul doi se află Aeroportul Cluj-Napoca, cu 490.000 de treceri. Urmează apoi aeroportul din Iași și cel din Timișoara. Aeroportul Otopeni a înregistrat o creștere a traficului de persoane, față de aceeași perioadă a anului trecut, de 58%. Cel mai intens trafic s-a înregistrat în luna februarie, când pe aeroport au trecut, în medie, 30.000 de pasageri într-un interval de 24 de ore."

Totodată, o creștere semnificativă s-a înregistrat și în rândul documentelor false, în perioada analizată triplându-se numărul declarațiilor notariale false descoperite de către polițiștii de frontieră pe sensul de ieșire, cu ocazia verificării documentelor de călătorie prezentate de însoțitorii minorilor. În plus, de la începutul anului și până acum, s-au înregistrat peste 200 de infracțiuni la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei aeriene. Cele mai multe au vizat regimul juridic al frontierei de stat, respectiv falsuri și uz de fals. De asemenea, au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe având legătură cu încălcările regimului șederii străinilor în țara noastră.


Trafic aerian crescut

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2