Date companie
 
 
 
 

Trafic îngreunat pe drumurile din țară, în urma ninsorilor masive

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, drumuri, iarna, zapada, sosele
 

Iarna și-a intrat în drepturi, iar codul galben, care a expirat la prânz, a adus multe necazuri românilor din toate colțurile țării. Ambele tronsoane ale Autostrăzii Arad- Timișoara au fost închise de duminică seară. De altfel, județul Timiș a fost cel mai afectat de vremea rea. Trei ambulanțe au rămas blocate în nămeți pe șoseaua care leagă Timișoara de localitatea Sânnicolau Mare. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în zona Lovrin-Cenad-Sânnicolau, din vestul județului. Peste 40 de mașini n-au mai putut înainta imediat după intrarea în țară, prin vama Cenad.

VOX "Sunt mașini rămase, sunt mașini mici lovite, care nu le bagă nimeni în seamă; stau oameni în mașini lovite."

VOX "- Cum e drumul? - Drumul nu e bun! - Zăpada? - Zăpadă! - Au curățat drumul? - Nu au curățat."

Probleme au fost și în vecinătatea punctului de frontieră de la Jimbolia. Autoritățile sârbe au restricționat traficul tirurilor cu greutatea mai mare de 7 tone și jumătate care intră pe teritoriul țării vecine prin punctele de trecere a frontierei cu România. Și în Prahova circulația vehiculelor grele a fost restricționată pe DN1A.

VOX "- Ce s-a întâmplat? - Am derapat. - Cum e pe jos? - Gheață!"

În Vâlcea, o avalanșă a blocat pentru 5 ore Drumul Național 7, între Călimănești și Brezoi. Pe același drum, de pe Valea Oltului, au cãzut mai multe stânci de pe un versant. În altă zonă a țării, în județul Neamț, zăpada de pe șosele a dat mari bătăi de cap șoferilor. Un copac rupt de vântul care a însoțit precipitațiile abundente din Dâmbovița a dus, aici, la devierea traficului. Potrivit meterorologilor, la noapte va continua să ningă în estul țării. In schimb, cantitățile de precipitații se vor restrânge în sud și în vest.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 • Peste 300 de utilaje de deszăpezire au intervenit în București ( 12 Februarie 2021 )

  Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2