Date companie
 
 
 
 

Traficul rutier și circulația pietonală dificile din cauza zăpezii, în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, trafic, zapada, circulatia, gheata, pietoni, turturi, mormane
 

Ninsorile au trecut, dar Capitala este, încă, plină de mormane de zăpadă. Pe unele străzi, traficul este încă îngreunat din cauza nămeților înghețați. Circulația pietonală, este, de asemenea dificilă, din cauză că multe trotuare sunt acoperite de mormane de zăpadă sau de un strat de gheață.

VOX "- Nu aveți pe unde să mergeți? - Nu"

AMBIANȚĂ "Aaa, pai pe unde să mergem?"

Cei mai vulnerabili în fața nămeților sunt vârstnicii.

VOX "Soția mea a căzut, ieri, pe acolo, exact unde spuneți dumneavoastră. O doare mâna, o doare piciorul, s-a lovit la cap. De vină sunt cei de la firmele cu lopețile, care se plimbă de colo colo și cauta câte un ciubuc.”

VOX "Am văzut pe trotuare, și pe partea asta, și pe partea cealaltă! Adevărul, ăsta este! Eu stau puțin mai încolo și am dat-o noi, chiar dacă suntem bătrâni, aștia tineri nu prea vor să facă.”

Țurțurii sunt un alt pericol de care trebuie să se ferească bucureștenii. Într-o singură zi, opt studenți au ajuns la spital după ce au fost loviți de gheața căzută în zona Universității.

NATALIA MANOLESCU, reporter, "După viscol, zăpadă și ger, românii sunt amenințați de țurțuri! Acum, când termometrele arată temperaturi pozitive, țurțurii încep să se dezghețe, se desprind de pe acoperișuri și balcoane și astfel pot răni trecătorii. Oamenii sunt sfătuiți să fie prudenți când se deplasează pe lângă clădiri, să nu permită copiilor să se joace în zone periculoase și să nu-și parcheze automobilele în preajma imobilelor."

Conform legii, la 24 de ore după ce s-a oprit ninsoarea, asociațiile de proprietari si comercianții sunt obligați să curețe zăpada și țurțurii de pe imobilele pe care le au în proprietate sau administrare. Amenzile se încadrează între 200 și 500 de lei, pentru persoanele fizice, iar, pentru persoanele juridice, între 500 și 2.000 de lei. Până acum, 1.500 de bucureșteni au fost sancționați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Circulația autoturismelor, restricționată în Capitală, pe timp de weekend ( 29 Mai 2021 )

  Bucureștenii sunt invitați la o plimbare în aer liber, chiar pe carosabil. Pentru un oraș mai puțin poluat, Primăria Capitalei a inițiat proiectul „Străzi deschise". Astfel, marile bulevarde se vor închide pentru șoferi.

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 21 Februarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2