Date companie
 
 
 
 

Traian Bãsescu estimeazã ca, în cel mult cinci ani, România va fi independentã energetic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, neptun, gaze, marea, neagra, independenta, energetic
 

România ar putea începe exploatarea zãcãmântului de gaze din Marea Neagrã în 2015-2017. Declaratia apartine presedintelui Traian Bãsescu. Presedintele a spus cã în perimetrul Neptun s-a descoperit un zãcãmânt de gaze de "circa o sutã de miliarde de metri cubi si perspective similare sunt pentru alte câteva depozite care vor fi prospectate în perioada urmãtoare".
 
TRAIAN BÃSESCU, presedintele României "Exploatarea zãcãmântului va putea începe dupã ce se fac toate prospectiunile. (LEGAT CU) Este o chestiune cam pe la orizontul anului 2015, 2016, 2017, dar astãzi avem o certitudine în acest orizont 2015-2017. România va putea sã fie independentã deplin din punct de vedere energetic."

Potrivit specialistilor, acumularea de gaze are peste 70 de metri si o capacitate estimata de pana la 84 de miliarde de metri cubi, echivalentul consumului pentru aproape 6 ani. In prezent, Romania produce anual aproximativ 10 miliarde de metri cubi de gaze. Sonda Domino -1, de foraj, este situata in blocul Neptun, la 170 kilometri de tarm, in ape cu adancimea de circa 1.000 de metri. Pentru foraj este folosita tehnologie extrem de sofisticata. si este forata cu tehnologie de ultima generatie, extrem de sofisticata. Se estimeaza ca adancimea totala a sondei va fi de peste 3.000 de metri sub nivelul marii. Perimetrul Neptun are o suprafata de aproximativ 9.900 kilometri patrati, in ape cu o adancime ce variaza intre 50 si 1.700 metri. In noiembrie 2008, OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited au semnat un acord prin care gigantul international de exploatare a gazelor a achizitionat o participatie de 50% in zona de mare adancime a perimetrului Neptun. Cele doua companii au lucrat indeaproape pentru achizitia de date seismice 3D si pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi in perimetrul Neptun.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2