Date companie
 
 
 
 

Traian Băsecu: "Nu putem vorbi de o invazie în Ucraina. Putin vrea acolo o Transnistrie mai mare."

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, ucraina, minister, Rusia, servicii, externe, afaceri, secrete, apararii, transnistria, analiza, invadat, debalansare
 

România a reacționat, la rândul ei, după anunțul privind invadarea Ucrainei de către Rusia. Într-o declarație susținută joi-seară la palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a prezentat evaluarea și poziția României cu privire la evenimentele din Ucraina de est.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie. Ceea ce se petrece în estul Ucrainei este o escaladare semnificativă a sprijinului acordat de Rusia separatiștilor."

Șeful statului a precizat că, mai degrabă, obiectivul președintelui Putin este să destabilizeze Ucraina și să sprijine separatiștii din estul țării. Țara noastră a adoptat această poziție după analizarea situației de către Ministerul de Externe, Ministerul Apărării și serviciile secrete. Din această analiză reiese că Rusia încearcă să creeze în estul Ucrainei o zonă similară Transnistriei.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Practic se produce o debalansare a raportului de forțe în favoarea separatiștilor. Obiectivul președintelui Putin este să realizeze o Transnistrie de dimensiuni mai mari, pentru a bloca ratificarea acordului de asociere la UE, cât și eventualul avans al Ucrainei în demersul de a deveni stat N.A.T.O.."

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat și el, joi, că s-ar impune convocarea C.S.A.T., în contextul ultimelor evenimente din Ucraina, dar a subliniat că acesta este atributul președintelui. În declarația de joi-seară, președintele Traian Băsescu a precizat, însă, că C.S.A.T. se va reuni în 3 septembrie, dar nu are ca obiectiv Ucraina, ci este premergător summit-ului NATO din 4-5 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2