Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al Securității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, verdict, curtea, apel, CNSAS, securitate, colaborator
 

Zi neagră, pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu! Curtea de Apel București a admis, astăzi, acțiunea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, conform căreia Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

BIANCA ROTARU, reporter ”La dosarul lui Traian Băsescu au apărut probe noi, potrivit cărora acesta și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Băsescu informa Securitatea cu privire la comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.”

Potrivit Mediafax, imediat după aflarea deciziei Curții de Apel, Traian Băsescu a declarat că ia verdictul ca atare, dar îl va contesta la instanța superioară. El a precizat că această decizie îi afectează imaginea. Traian Băsescu a spus, în repetate rânduri, că acuzația că ar fi fost colaborator al Securității este nefondată și a mai explicat că nu putea să mintă, atunci când era întrebat despre diferite incidente între colegi. La sfîrșitul lunii mai, Curtea de Apel București a înregistrat la Secția Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, care cerea stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu. Conform Mediafax, în acțiunea depusă de C.N.A.S. se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la Serviciul Român de Informații și MApN.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2