Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu, audiat din nou la Parchet în dosarul de amenințare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, dosar, audiat, parchet, inalta, curte, amenintat, firea, gabriela
 

Fostul presedinte Traian Basescu, audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat ca a amenintat-o pe Gabriela Firea. Fostul șef al statului a stat circa o oră la Parchet.

AMBIANȚĂ "Mă apăr și voi continua să mă apăr!"

CLAUDIU DINU, avocatul lui Traian Băsescu "Este posibil să mai fie chemat. Vom depune toate probele care, în opinia noastră, vor dovedi că domnul președinte este nevinovat. Nu se teme de justiție, v-a spus-o și dânsul."

Apărătorul Gabrielei Firea speră ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă audiere. După audierea lui Traian Băsescu, avocatul Lucian Bolcaș a declarat că Băsescu a cerut o confruntare cu clienta sa, care, din punctul său de vedere, nu este utilă cauzei.

LUCIAN BOLCAȘ, avocatul Gabrielei Firea "Nu avem de ce sa ne temem de vreo confruntare pentru ca adevarul e simplu si limpede. Aici e o mare șmecherie. A zis: ”Eu vreau să dau declarație, dar nu pot să dau declarație, pentru că fapta pe care am săvârșit-o eu nu este descrisă în ordonanță!”. E motiv de tergiversare!"

Parchetul I.C.C.J. a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de șantaj. Cercetările în acest dosar fuseseră suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu întrucât acesta beneficia de imunitate. Fostul președinte a fost chemat și pe 2 septembrie la Parchet pentru a fi anunțat de schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este urmărit în acest dosar. El a anunțat atunci, la plecare, că procurorii i-au adus la cunoștință că a fost schimbată încadrarea juridică în dosarul său, din șantaj în amenințare, faptă care se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de până la un an, în timp ce pedeapsa pentru șantaj este de la un an la cinci ani de închisoare, conform noului Cod penal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2