Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu cheamă guvernul la consultări, înainte de a promulga legea reducerii CAS

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, fmi, guvern, cas, promulgare, legea, consultari, plumb
 

Traian Băsescu nu promulgă deocamdată legea reducerii contribuțiilor la asigurările sociale și cheamă Guvernul la consultări pe această temă. Șeful statului nu este convins că bugetul poate suporta această măsură și cere soluții credibile pentru ca legea să poată fi aplicată fără probleme.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Nu voi promulga legea, pâna nu voi avea o discuție serioasă cu guvernul, legată de modul în care se poate acoperi această reducere a CAS."

Traian Băsescu spune că fondul de pensii va avea serios de suferit, din cauza reducerii CAS cu 5% de la 1 octombrie, și că Guvernul va acoperi deficitul, prin cresterea taxelor pe proprietate.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Cred că una din țintele guvernului, pentru a acoperi deficitul suplimentar de 5-5,5 miliarde la fondul de pensii, va fi creșterea de două-trei ori a taxei pe proprietate, ceea ce va fi dificil, în mod special pentru pensionari."

În replică, ministrul muncii Rovana Plumb spune că nu exista niciun risc pentru fondul de pensii și salarii, iar premierul susține că președintele încearcă de fapt să deturneze atenția de la scandalul cu Bercea Mondial.

prin telefon: VICTOR PONTA, premierul României "Dânsul a ieșit cu ideea că poate acoperă cazul Băsescu. Tot ce poate face Băsescu, ca să ne încurce, e să retrimită legea la Parlament, și vreau să îi asigur pe oameni că o vom vota din nou, în septembrie, și Băsescu e obligat să promulge legea."

Președintele spune că se va consulta și cu F.M.I., pe tema reducerii CAS. Traian Băsescu a precizat că, în cazul în care soluțiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat să retrimită legea în Parlament.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2