Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu, citat la instanță în dosarul răpirii jurnaliștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, dosar, vadim, cercetari, jurnalisti, Judecatorie, irak, penale, rapire, citat
 

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, citat la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost retrimis dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Procurorii Parchetului de pe lângă I.C.C.J. au dispus redeschiderea cercetărilor penale în cazul celor trei jurnaliști răpiți în Irak, în 2005, ca urmare a unei cereri depuse de Corneliu Vadim Tudor. Acesta i-a acuzat pe fostul președinte Traian Băsescu și pe copreședintele PNL Vasile Blaga că se fac vinovați de dispariția a patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români.

TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "- Vă duceți la Judecătoria Sectorului 5 la dosarul cu răpirea jurnaliștilor în Irak? - Categoric, mă duc! Cred că este cea mai penibilă situație în care Parchetul General poate pune România! Te iei după defunctul Vadim, că președintele României ar fi dat 9 mililioane de dolari generalului Petrus în Irak și acesta i-a dat inapoi președintelui României 4 milioane. Este o aberație! Cine a adus acest lucru în spațiul public, dincolo de defunctul Vadim, Dumnezeu să-l odihnească, că el ăsta era, dar, când instituțiile intră în acest joc, nu pot face decât rău României."

În cazul lui Vasile Blaga, ancheta a fost închisă în 2010, printr-o decizie de neîncepere a urmăririi penale. Față de Traian Băsescu, însă, nu s-a putut lua atunci o decizie deoarece avea imunitatea funcției de președinte al României.

TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "După părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar e o palmă pentru România. Când se aduce ideea că un șef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autoritățile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine românilor. Nu prinde bine!"

Traian Băsescu a afirmat că le-a spus magistraților că nu a secretizat nici măcar o foaie din dosar și că nu el a deținut dosarul operațiunilor, rolul său fiind de a coordona instituțiile statului. Întrebat dacă ar avea vreun avantaj dacă dosarul ar fi desecretizat, Băsescu a spus că astfel s-ar putea demonstra că reclamația împotriva sa este ”o prostie”. Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 în urma unei decizii din 6 august a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a stabilit că această instanță este competentă să judece dosarul, pentru că Traian Băsescu nu mai are în prezent vreo calitate oficială. Jurnaliștii Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți la Bagdad, în martie 2005.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2