Fostul șef al statului, Traian Băsescu, citat la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost retrimis dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Procurorii Parchetului de pe lângă I.C.C.J. au dispus redeschiderea cercetărilor penale în cazul celor trei jurnaliști răpiți în Irak, în 2005, ca urmare a unei cereri depuse de Corneliu Vadim Tudor. Acesta i-a acuzat pe fostul președinte Traian Băsescu și pe copreședintele PNL Vasile Blaga că se fac vinovați de dispariția a patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români.
TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "- Vă duceți la Judecătoria Sectorului 5 la dosarul cu răpirea jurnaliștilor în Irak? - Categoric, mă duc! Cred că este cea mai penibilă situație în care Parchetul General poate pune România! Te iei după defunctul Vadim, că președintele României ar fi dat 9 mililioane de dolari generalului Petrus în Irak și acesta i-a dat inapoi președintelui României 4 milioane. Este o aberație! Cine a adus acest lucru în spațiul public, dincolo de defunctul Vadim, Dumnezeu să-l odihnească, că el ăsta era, dar, când instituțiile intră în acest joc, nu pot face decât rău României."
În cazul lui Vasile Blaga, ancheta a fost închisă în 2010, printr-o decizie de neîncepere a urmăririi penale. Față de Traian Băsescu, însă, nu s-a putut lua atunci o decizie deoarece avea imunitatea funcției de președinte al României.
TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "După părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar e o palmă pentru România. Când se aduce ideea că un șef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autoritățile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine românilor. Nu prinde bine!"
Traian Băsescu a afirmat că le-a spus magistraților că nu a secretizat nici măcar o foaie din dosar și că nu el a deținut dosarul operațiunilor, rolul său fiind de a coordona instituțiile statului. Întrebat dacă ar avea vreun avantaj dacă dosarul ar fi desecretizat, Băsescu a spus că astfel s-ar putea demonstra că reclamația împotriva sa este ”o prostie”. Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 în urma unei decizii din 6 august a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a stabilit că această instanță este competentă să judece dosarul, pentru că Traian Băsescu nu mai are în prezent vreo calitate oficială. Jurnaliștii Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți la Bagdad, în martie 2005.
Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.
Premierul României susține că în calitate de cetățean al țării, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”! Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că așteaptă opinia experților cu privire la eventualele căi de atac.
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...
Rezultatele parțiale după numărarea voturilor de la scrutinul pentru alegerile locale confirmă victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei. Aseară, după...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019